ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ - ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

   Τηλεδιάσκεψη με το Περίπτερο του Υπουργείου στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και το ειδικό σχολείο του Λυκείου Ιλίου.
Το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Παιδείας με σύνδεση Αθήνα - Σέρρες με το σχολείο μας και οι πυρετώδεις διαδικασίες ξεκίνησαν πριν απο μια βδομάδα.
   Τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό για την τηλεδιάσκεψη, φρόντισαν για με την Αθήνα, Ο κ. Γρηγόρης Ζεμπεκάκης καθηγητής ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ και υπεύθυνος της Αίθουσας Τηλεματικής του ΤΕΙ που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και απο άλλα ιδρύματα.
   Απο πλευράς Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, τις προετοιμασίες είχε αναλάβει ο κ. Ανδρέας Τριανταφύλλου με τον οποίο είχαμε αλλεπάλληλες συνενοήσεις μέσω κάμερας απο απόσταση.
   Απο πλευράς του 6ου Γυμνασίου ανέλαβε ο καθηγητής και συγγραφέας βιβλίων πληροφορικής κ. Βαγγέλης Γκιμπερίτης, στο εργαστήριο του οποίου έλαβε χώρα η τηλεδιάσκεψη.
   Ολα τα μέσα ενημέρωσης στο σχολείο. Το εργαστήριο γέμισε απο κάμερες τηλεοπτικών συνεργείων για το ραντεβού με τον κ. Υπουργό που δεν έγινε.
   Τελικά. Η τηλεδιάσκεψη έγινε με τα στελέχη του Υπουργείου και με τη σύνδεση του Λυκείου Ιλίου. Ετσι οι μαθητές των δύο σχολείων απέκτησαν την εμπειρία της τηλεδιάσκεψης αφού απόλαυσαν την on line επικοινωνία.
Αντάλαξαν ιδέες, γνωρίστηκαν, συμφώνησαν για συνεργασία αρθρογραφίας της μαθητικής μας ηλεκτρονικής εφημερίδας και τα γνώρισαν τα συναρπαστικά παιδιά του ειδικού σχολείου. Ατέλειωτες οι ερωτήσεις μεταξύ μαθητών, και ανταλλαγή e-mail.
 
Εικόνες απο την τηλεδιάσκεψη
μεταξύ των μαθητών των δύο 
σχολείων που δεν πτοήθηκαν 
απο το ....Υπουργικό στήσιμο. 
Η ουσία που ήταν η σύνδεση on 
line προγρατοποιήθηκε και τα
παιδιά την χάρηκαν.