ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ - ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

E-DEBATE ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
Συνεργασία της ΔΕΠΚΑ του 6ου Γυμνασίου Σερρών και του Δήμου Σερρών, με την εταιρεία WCI και άλλους 15 Δήμους.
Στις 26-27 & 28 Ιουνίου 2000, διεξήχθη ηλεκτρονικό σεμινάριο απο απόσταση, όπου μαθητές του Λυκείου και απόφοιτοι, υπέβαλαν τα ερωτήματά μας γραπτά και έλαβαν τις απαντήσεις απο τους ειδικούς.
    Το πρόγραμμα διοργάνωσε η γνωστή εταιρεία WCI  (www.edebate.gr) σε αυτού του είδους τις δραστηριότητες  σε συνεργασία με 15 μεγάλους Δήμους της χώρας που είναι οι παρακάτω:
ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ,ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΔΗΜΟΣ Ν. ΨΥΧΙΚΟΥ, ΔΗΜΟΣ,  ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΘΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ,ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ.
    Με την υπόθεση ασχολήθηκαν η Πρόεδρος της ΔΕΠΚΑ κ. Καίτη Εμμανουηλίδου και ο αντοπρόεδρος κ. Σπύρος Μισυρλής οι οποίοι ανέθεσαν την τεχνική οργάνωση στον ειδικό και μοναδικό στο είδος καθηγητή πληροφορικής του 6ου Γυμνασίου Σερρών κ. Βαγγέλη Γκιμπερίτη ο οποίος είναι ο δημιουργός και υπεύθυνος των εργαστηρίων πληροφορικής και τηλεματικής. 
    Στήθηκαν δύο βιντεοπροβολείς μέσω των οποίων παρουσιάστηκε το σεμινάριο σε γιγαντοοθόνες. Η μία χρησημοποίηθηκε για την εισαγωγή των ερωτήσεων και η άλλη απεικόνιζε τις απαντήσεις που δίνονταν απο την Αθήνα.
Εικόνες απο τη διάρκεια του on line σεμιναρίου
    Το Συμβούλιο νεολαίας του Δήμου ανέλαβε την ενημέρωση των ενδιαφερομένων και έτσι τις τρεις ημέρες που διεξήχθη το σεμινάριο είχε αρκετή συμμετοχή.
Βέβαια, δεν έλειψαν τα ΜΜΕ και οι ... όμορφες παρουσίες
     Στις ερωτήσεις των μαθητών απάντησαν ειδικοί σύμβουλοι και διευθυντές σχολών καθώς εκπρόσωποι μορφωτικού τμήματος πρεσβειών χωρών στις οποίες σπουδάζουν Ελληνες ( Αμερική, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Ουγγαρία, Καναδάς, Βέλγιο, Ολλανδία )