Αρθρο: Αλκοόλ - Αλκολισμός
Ειρήνη Ασπανίτζε
Μαθήτρια Β' Τάξης 6ου Γυμνασίου Σερρών


      Το οινόπνευμα που περιέχεται μέσα στα οινοπνευματούχα ποτά, έχει τη διεθνή ονομασία αλκοόλ. Αλκοολισμός είναι μια από τις μεγάλες πληγές της ανθρωπότητας, η χρόνια δηλητηρίαση δηλαδή που παθαίνει ο άνθρωπος απ' την κατάχρηση των ποτών που έχουν οινόπνευμα.
     Το οινόπνευμα ενεργεί καταστρεπτικά στον οργανισμό μας, γιατί σιγά-σιγά προκαλεί ένα σωρό παθήσεις και προπάντων νευρικές και ψυχικές (πα-ράλυση, τρέλα). Οι αλκοολικοί, με την εξασθένηση του οργανισμού τους, παθαίνουν εύκολα όλες τις αρρώστιες και δεν αντέχουν σε αυτές. Αλλά το χειρότερο είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί κατακτούν όχι μόνο άχρηστοι στην κοινωνία, αλλά και επιζήμιοι.
     Δεν μπορούν να εργασθούν και πολλές φορές γίνονται εγκληματίες και τα θύματα όλης αυτής της κατάστασης είναι τα παιδιά, τα οποία είναι αναγκασμένα να βλέπουν τους πατέρες τους σε τέτοια άθλια κατάσταση και να ακούνε τις φωνές του.
     Σε αυτούς λείπει η πατρική αγάπη και πολλές φορές ζηλεύουν τις φίλες τους που βλέπουν τους πατέρες τους, να τις αγκαλιάζουν και να τις φιλάνε. Τις νύχτες ονειρεύονται τον ιδανικό πατέρα: σωστός οικογενειάρχης ο οποίος παίζει μα-ζί τους, τις αγκαλιάζει και τις φιλάνε αλλά γρήγορα συνειδητοποιούν την σκληρή πραγματικότητα. Αυτά τα παιδιά πολλές φορές γίνονται απόμα-κρα από τους συνανθρώπους τους. Δυστυχισμένες επίσης είναι και οι γυναίκες των αλκοολικών. Περνάνε μια ζωή δύσκολη χωρίς πολλές χαρές.
     Δουλεύουν μια ζωή σκληρά για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους αφού είναι γνωστό ότι οι αλκοολικοί, συνήθως δεν δουλεύουν. Λοιπόν, μήπως θα έπρεπε να προσέχουν οι πατεράδες και να παίρνουν μέτρα ώστε και οι οικογένειές τους να μην φτάσουν σε τέτοιο σημείο?

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα του 6ου Γυμνασίου Σερρών