ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αρθρο 1ο:  Το Σεραϊκό μπάσκετ γυναικών στην Α2 κατηγορία
Γκαλίδης Γιώργος
Μαθητής Γ' τάξης του 6ου Γυμνασίου Σερρών


Επιτέλους η ένωση του γυναικείου Σερραϊκού μπάσκετ δεν αποτελεί πλέον όνειρο
αλλά πραγματικότητα.


 Μετά από επίμονες προσπάθειες των παραγόντων όλων των σωματείων της Σερραϊκής καλαθοσφαίρισης, το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Ο καρπός της ένωσης αυτής είναι η δημιουργία δυο ισάξιων αλλά και πολλά υποσχόμενων ομάδων, του Μ.Γ.Σ Πανσεραϊκού και του Α.Ο. Σερρών.
Αναφερόμενοι στην ομάδα του Α.Ο Σερρών με το πλούσιο ιστορικό (έτος ίδρυσης 1975), μπορεί κάποιος να θυμηθεί το 1985-87 την κατάταξη στην 4η θέση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος και την έξοδο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπου κατετάγη 5ος. Παρόμοια πορεία ακολούθησε η ομάδα και το έτος 1987-88.


Τη φετινή χρονιά που αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση ύστερα από την άνοδό της στην Α2 εθνική κατηγορία, οι στόχοι και οι φιλοδοξίες της ομάδας πρέπει να είναι αντάξιες του ονόματος και της ιστορικής αξίας της. Έτσι λοιπόν, τόσο οι παίκτριες όσο και ο προπονητής αλλά και οι παράγοντες, έδωσαν υπόσχεση ως νεοφώτιστη ομάδα, στη μεγάλη κατηγορία για μια όσο το δυνατό καλύτερη πορεία που θα τους οδηγήσει στις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας με προοπτικές και βλέψεις για την επόμενη χρονιά ακόμα πιο υψηλές.

Προσπαθώντας κάποιος να κάνει μια σύντομη παρουσίαση του αθλητικού δυναμικού της ομάδας του Α.Ο. Σερρών, παρατηρεί ότι αποτελείται από παίκτριες με μ.ο ηλικίας 20 ετών, που προέρχονται από τις υπάρχουσες Σερραϊκές ομάδες αλλά και από περιοχές όπως η Καβάλα και η Αθήνα με συμμετοχές και εμπειρία από τη Β και Α2 εθνική κατηγορία, αλλά και από το παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα.

Η προπονητική ομάδα του Α.Ο Σερρών, απαρτίζεται από άτομα έμπειρα και καταξιωμένα στο χώρο τους, αλλά και από άτομα μικρότερης ηλικίας και εμπειρίας αλλά με μεγάλη διάθεση για δουλειά, με σπουδές τόσο σε επίπεδο Πανεπιστημίου όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο στον τομέα της προπονητικής.

Ο αθλητικός χώρος που θα φιλοξενεί τόσο τις προπονήσεις όσο και τους αγώνες καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους θα είναι το Ε.Α.Κ Σερρών χωρητικότητας 1500 ατόμων, το μεγαλύτερο και αρτιότερο από εξοπλισμό γήπεδο καλαθοσφαίρισης που διαθέτει η πόλη μας.

Σε ότι αφορά τα χρώματα, ο βασικός χρωματισμός στην εμφάνιση της ομάδας είναι λευκό και πράσινο.

Για να πραγματοποιηθούν οι στόχοι και οι φιλοδοξίες μιας νεοφώτιστης ομάδας όπως αυτής του Α.Ο.Σερρών, κρίνεται απαραίτητη η βοήθειά σας τόσο στον οικονομικό όσο και στον ψυχολογικό τομέα.


Γραφεία συλλόγου στην οδό Κερκύρας 2, τηλ.: 63661.