ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άρθρο:  Το αθάνατο πνεύμα γυρνάει στην αθάνατη πατρίδα του
Ιακωβίδου Χρύσα
Κατερτζόγλου Δέσποινα
Μαθήτριες  του Β2, 6ουΓυμνασίου Σερρών
Οι ολυμπιακοί αγώνες που από τα αρχαία χρόνια ήταν η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή στην αρχαία Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο, ξαναγυρνάει στην γενέτειρα της, με τη μόνη διαφορά ότι αντί για την Ολυμπία οι αγώνες θα γίνουν στην Αθήνα.
Η Αθήνα που έχασε στο Τόκιο το 1990 τους Ολυμπιακούς αγώνες και 1996 από την Ατλάντα, πήρε στη Λοζάννη αυτό που την άξιζε να πάρει και που το δικαιούτο.
Το ευτυχές γεγονός της νίκης της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του "Παλέ ντε μπολιέ" με τη παρουσία της προέδρου κυρίας Γιάννας Δασκαλάκη Αγγελοπούλου, του Δημάρχου Αθηναίων κ. Αβραμόπουλου, του Υφυπουργού αθλητισμού κ. Φούρα. Αναπλ. Υπουργού Εξωτερικών κ Γ. Παπανδρέου και άλλων παραγόντων και η νίκη ήρθε λόγω πληρότητας του φακέλου μας για τον οποίον εργάστηκαν σκληρά πολλοί επώνυμοι και ανώνυμοι Έλληνες παράγοντες.
Οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2004 που τελικά θα διεξαχθούν στην Αθήνα, αλλάζουν τώρα το τοπίο στην Ελληνική οικονομία σε καίριους τομείς όπως, Εργασία 130.000 νέες θέσεις εργασίας, Τουρισμός 200.000 καθώς και σε άλλους τομείς. Θα πραγματοποιηθεί κατά τα λεγόμενα τζίρος 165 δις για κατασκευές ο κύκλος εργασιών θα είναι πάνω από 110 δις. Το συνολικό κόστος της διοργάνωσης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της επιτροπής διεκδίκησης ξεπερνά τα 385 δις. Υπολογίζεται όμως πως τα έσοδα τελικά θα υπερκαλύψουν τις δαπάνες.
Το μένει που μένει τώρα, είναι να ευχηθούμε όλοι "καλή τύχη" στην Αθήνα του 2004 και να στρωθούμε όλοι στη δουλειά, ώστε να αποδείξουμε ακόμα μια φορά στους ξένους ότι αφ΄ενός θα είμαστε πανέτοιμοι αφετέρου να φέρουμε σε πέρας με επιτυχία άλλη μια κορυφαία διοργάνωση.