ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

 Αρθρο:  Οι Ολυμπιακοί στην Ελλάδα

Σοφία Μπάρμπα
Μαθήτρια Β' Τάξης 6ου Γυμνασίου Σερρών


Ένιωσα υπερήφανη !
     Ήμουν μπροστά στην τηλεόραση και παρακολουθούσα το πρόγραμμα στο οποίο ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας κ. Χουάν Αντώνιο Σάμαρανκ θα ανακοίνωνε την πόλη που θα αναλάμβανε να διοργανώσει τους ολυμπιακούς αγώνες το 2004 . Και τότε πράγματι ακούστηκε να λεει :Η πόλη που θα διοργανώσει τους ολυμπιακούς άγονες το 2004 είναι η Αθήνα . αλήθεια ,ποιος έλληνας δεν ένοιωσε ότι ένιωσα εγώ ; Πέρασα απ’το μυαλό μου χίλιες σκέψεις . Μια μικρή χώρα όπως η χώρα μου θα ήταν η διοργανώτρια . Μόλις δέκα εκατομμύρια έλληνες σε μια γωνιά της υφηλίου και η πρωτεύουσα της η Αθηνά το επίκεντρο του κόσμου για τέσσερα χρόνια . Δεν ξανάγινε ! Από το μυαλό μου πέρασαν η αρχαίοι έλληνες , αυτή για τους οποίους ήμαστε όλοι υπερήφανη . Οι άνθρωποι που διοργάνωναν τέτοιους άγονες πριν από 2500 χρόνια . Αυτοί που με το πνεύμα και τον πολιτισμό τους ξεχώρισαν και έμμειναν αθάνατοι .Με τις σκέψεις αυτές άρχισα να συμμετέχω νοερά κι εγώ στο πανηγύρι που αυτομάτως άρχισε σ’όλες τις πόλεις και τα χωριά , για την μεγάλη αυτή επιτυχία της χώρας μου .
     Βέβαια μαζί με τα πανηγύρια άρχισαν και κάποιες γκρίνιες . Άλλη είπαν ότι πρέπει να γίνουν έργα μόνο στην πρωτεύουσα (Αθήνα) άλλη πως η χώρα μας είναι φτωχή και δεν θα αντέξει το βάρος που επωμίζεται . Άλλη ότι η αθλητές μας δεν θα τα καταφέρουν και μέσα στη χώρα μας και αλλά πολλά . Όμως στα δικά μου αυτιά , μόνο η φράση του κύριου Σάμαρανκ ηχεί δυνατά και πλημμυρίζει την καρδιά μου η περηφάνια .Πιστεύω πως θα γίνουν τα καλύτερα έργα και τα καλύτερα στάδια .Η Έλληνες ενωμένη θα βρουν τα έσοδα όσα κι αν είναι αυτά . Πιστεύω πως οι Έλληνες αθλητές θα στεφθούν ολυμπιονίκες όπως έγινε στο παρελθόν . Όπως θα γίνει στο σιδνευ της Αυστραλίας το έτος 2000 οπός πιστεύουμε ότι θα γίνει το έτος 2004 στην Αθηνά τις Ελλάδας .Δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχουμε .     Το Όνειρο μου τώρα ποια θα είναι πως θα γίνει να βρεθώ στην Αθηνά το 2004 και να παρακολουθήσω όσο το δυνατόν περισσότερους άγονες . Από τώρα προετοιμάζω το νεαυτό μου . Θέλω να βρεθώ στο παγκόσμιο πανηγύρι της Αθηνάς και να ζήσω στιγμές που πιστεύω ότι θα είναι ανεπανάληπτες .
Τελευταία, άκουσα μερικά σχόλια από τον κ. Χουάν Αντώνιο Σάμαρανκ ότι δήθεν η Αθήνα δεν θα είναι έτοιμη για τους Ολυμπιακούς. Θα του έλεγα, αυτά τα πυροτεχνήματα να τα στείλει εκεί που περνάνε και να μην ανησυχεί για τους Ελληνες.