ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αρθρο 4: Φρούτα κατά του καρκίνου
Γκίρμπα Aννα - Γενίσοβα Σύλβια - Γκολιά Ειρήνη
Μαθήτριες Α Τάξης 6ου Γυμνασίου Σερρών


      Χτύπημα στον καρκίνο επιχειρούν να δώσουν οι επιστήμονες με τη χρησιμοποίηση φρούτων ως φαρμάκων...
Πράγματι τα σταφύλια, τα φιστίκια και τα μούρα των οποίων η κατανάλωση  προσφέρει προστασία στον ανθρώπινο οργανισμό, τώρα πλέον θα αποτελέσουν και ένα χρήσιμο "όπλο" στα χέρια των γιατρών για την καταπολέμηση του καρκίνου.
     Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι τα φυτά περιέχουν ενώσεις με αντιφλεγμνονώδη δράση.
     Μια τέτοια ένωση που ονομάζεται "ρεσβερατόλη" και προκάλεσε το ενδιαφέρον των επιστημόνων, υπάρχει σε αφθονία στα σταφύλια, στα φιστίκια και στα μούρα αλλά και σε κάποιες άλλες τροφές.
     Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science, αναφέρεται ότι η ρεσβερατόλη έχει σημαντικές αντικαρκινικές ιδιότητες!
     Από την έρευνα αυτή προκύπτει ότι αναστέλλει την έναρξη, ανάπτυξη και πρόοδο των όγκων, χωρίς να έχει τοξικές επιδράσεις στα φυσικά κύτταρα.
     Επιπλέον, η εφαρμογή της ένωσης αυτής στο δέρμα ποντικιών, στα οποία είχαν χορηγηθεί καρκινογόνες ουσίες, μείωσε τον αριθμό των όγκων σε ποσοστό έως και 98%.
     Ακόμη και στις υψηλότερες δόσεις δεν παρουσιάστηκε καμία τοξικότητα στα υγιή κύτταρα.
     Οι εταιρίες βιοτεχνολογίας, καταλήγουν οι επιστήμονες στη μελέτη τους, είναι βέβαιο ότι θα ερευνήσουν την αξία  της ρεσβερατόλης στον άνθρωπο ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην αντιμετώπιση του καρκίνου.