ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Άρθρο : Ναρκωτικά ο Λευκός ΘΑΝΑΤΟΣ
Αντώνης Αντωνιάδης
Μαθητής του Α1 6ου Γυμνασίου Σερρών

Υπεύθ Καθηγητής: Μάγδα Καρυπίδου

       Οι νέοι εδώ και πολλά χρόνια αποδεκατίζονται από τη μάστιγα των ναρκωτικών που τους κυριεύει μέρα με τη μέρα. Πόσοι και πόσοι νέοι χάνονται κάθε μέρα χωρίς να ξέρουν ότι βάζουν τέλος στη ζωή τους με την άσπρη σκόνη ή με τα τσιγαριλίκια που ονομάζονται ναρκωτικά.
        Εσείς τι νομίζεται; Ξέρουν οι ίδιοι τους τι φάρμακα βάζουν στο σώμα τους; Αν θέλαμε να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα, θα τους κατατάζαμε σε δυο κατηγορίες. Σε αυτούς που ξέρουν και σε αυτούς που δεν ξέρουν.
        Αυτοί που ξέρουν, το κάνουν από κάποιες αιτίες, δηλαδή το κάνουν αυτό είτε από οικογενειακά τους προβλήματα π.χ. ο χωρισμός των γονιών ή τα οικονομικά της οικογένειας τους, είτε η απόδραση από το άγχος, την κούραση και το διάβασμα των μαθητών είτε πιστεύοντας πως τα ναρκωτικά είναι της μόδας και πως με αυτά φένονται ωραίοι, είτε για να μιμηθούν κάποιους τραγουδιστές που παίρνουν ναρκωτικά δήθεν για να έχουν καλή φωνή και να είναι δημοφιλείς χάρη σε αυτά, και τέλος τα παίρνουν για να ανεβάσουν τις επιδώσεις τους στο σχολείο και στον αθλητισμό. Στη δεύτερη κατηγορία κατατάσσουμε αυτούς που δεν ξέρουν και πέφτουν θύματα των εμπόρων χωρίς να το ξέρουν. Σίγουρα θα ρωτούσατε και πως γίνεται κάτι τέτοιο. Κι όμως για τους εμπόρους των ναρκωτικών τίποτα δεν είναι αδύνατο, γιατί είναι αδίστακτοι δολοφόνοι που δεν θα δίσταζαν να δώσουν την άσπρη σκόνη τους ούτε σε τετράχρονο παιδί.
        Στα μπαρ, στις καφετέριες και σε άλλα μαγαζιά, οι μπάρμαν βάζουν κρυφά στα ποτήρια ένα χάπι ή λίγη άσπρη σκόνη που είναι αρκετή για να σε ρίξει στην άθλια κατάσταση των ναρκομανών. Στα  σχολεία μοιράζουν τα ναρκωτικά σε σχήμα καραμέλας ή σε αυτοκόλλητα και γραμματόσημα, ή σε μορφή γλειφιτζουριού. Τέλος τα ναρκωτικά τα βάζουν κρυφά στους χυμούς και στα μπουκάλια νερού για να ανέβει μεν η επίδοση του αθλητή αλλά και για να γεμίσει τις τσέπες του λεφτά ο έμπορος των ναρκωτικών.
        Τα κράτη έχουν κτίρια στα οποία γίνεται η αποτοξίνωση όσων έχουν μετανιώσει για το κακό που έκαναν τόσο καιρό στον εαυτό τους και για να αρχίσουν μια καινούρια ζωή. Όσοι δεν παίρνουν ναρκωτικά πρέπει να προσέχουν τις κακές παρέες, να αποφεύγουν τους αγνώστους, να μην παίρνουν ότι τους δίνουν οι ξένοι, να μην παρασύρονται από τραγουδιστές που τους συμπαθούν ιδιαίτερα γιατί ο κόσμος μας έχει αρχίσει με τα χρόνια να γίνεται όλο και πιο επικινδύνως, όλο και πιο δύσκολος, γι’ αυτό προσέξτε, οι έμποροι των ναρκωτικών είναι έτοιμοι να μας πυρπολήσουν με το εμπόρευμα του λευκού θανάτου.