ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ & ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ

Αρθρο 1: Οικολογικός - Ιστορικός τουρισμός Σερρών
Δικαίου Ανθεια - Βούρκου Κυριακή

Μαθήτριες Α' Τάξης 6ου Γυμνασίου Σερρών


   Ο νόμος Σερρών προσφέρεται τόσο για οικολογικό όσο και για ιστορικό τουρισμό.
   Οι πανέμορφοι ορεινοί όγκοι του Μπέλλες, του Λαϊλιά, του Μενοικίου και του Παγγαίου αλλά και οι όχθες του Στρυμόνα και του Αγγίτη μαζί με τη μοναδική λίμνη Κερκίνη που αποτελεί σπάνιο βιότοπο και βέβαια το σπήλαιο της Αλιστράτης προσφέρονται για οικολογικό τουρισμό ενηλίκων, αλλά και για μαθήματα οικολογίας των Γυμνασίων και Λυκείων όλης της Βόρειας Ελλάδας για όλο τον χρόνο κατάλληλα διαμορφωμένοι χώροι υποδοχής και ανάλογο πρόγραμμα περιηγήσεων μπορούν με μικρό αρχικό κόστος να φέρουν πληθώρα κόσμου στο Νομό μας.
     Αλλά και οι ιστορικές περιοχές του Νομού μας δεν υστερούν. Από την Αμφίπολη μέχρι το Ρούπελ μπορούν να γίνουν πόλος έλξης για όλους τους ΕΈλληνες που θέλουν να μάθουν την ελληνική ιστορία από το 300π.Χ. μέχρι σήμερα στον τόπο που διαδραματίστηκε.
     Ακόμη η Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας καθώς και Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου που αποτελεί Βυζαντινό Μνημείο του τόπου μας, από την οποία πέρασαν πάνσοφοι ηγήτορες του Ελληνισμού, μεταξύ των οποίων ο Γεννάδιος Σχολάριος, και τα σπάνια χειρόγραφα που φυλάσσονται σ’αυτήν μπορούν να γίνουν τόποι προσκυνήματος για όλο τον ευσεβή ελληνικό λαό.
      Είναι χρέος λοιπόν όλων μας και κυρίως εμάς των μαθητών, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του τουρισμού στον τόπο μας ώστε να εξασφαλίσουμε σταθερή ροή επισκεπτών για όλο τον χρόνο.
Φωτογραφίες απο την Λίμνη Κερκίνη. Ενας απο τους καλύτερους υγροβιότοπους της Ευρώπης
που προστατεύται απο τη σύμβαση RAMSAR

Χιονοδρομικό
κέντρο
Λαϊλιά
Πίστα ΣΚΙ


Δάσος Λαϊλιά