ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αρθρο: Παιδί Οικογένεια  Κοινωνία
Γιάννης Ντουμπάρας

Μαθητής Α' Τάξης 6ου Γυμνασίου Σερρών


   Όπως είναι γνωστό ένα παιδί είναι για τον καθένα κάτι πολύ σημαντικό. Είναι η ολοκλήρωση της οικογένειας. Μα πιο πολύ είναι το πιο πολύτιμο δώρο που μπορεί να κάνει ο Θεός στον άνθρωπο: μια ζωή. Είναι το πλάσμα για το οποίο θα κοπιάσεις, θα μοχθήσεις για να το φέρεις στο σωστό δρόμο αλλά περισσότερο για να το κάνεις άνθρωπο. Είναι το βάζο στο οποίο θα δώσεις το κατάλληλο σχήμα. Είναι το αριστούργημα των δικών σου κόπων και οι γονείς είναι η σανίδα πάνω στην οποία στηρίζονται τα παιδιά. Αν καταλάβετε την αξία του θα καταλάβετε και την αξία των παιδιών.
   Οι γονείς είναι πολύτιμοι για το παιδί. Το παιδί είναι ένα πολύ λεπτό και σημαντικό θέμα στο οποίο οι γονείς πρέπει να δώσουν μεγάλη βάση. Πρέπει τελικά να καταλάβουν όλοι δεν είναι αυτό που κάνουν πολλοί. Δηλαδή, γεννούν παιδιά και τα’ αφήνουν σαν σκυλιά στη μοίρα τους. Πόσο σκληρό φαίνεται αυτό; Δεν είναι όμως υπερβολή! Μπορεί να μην είναι όλοι οι γονείς έτσι, αλλά από την στιγμή που υπάρχουν παιδιά εγκαταλειμμένα στους δρόμους, κακοποιημένα, παιδιά που πεθαίνουν στους δρόμους  ή ακόμη και παιδιά που οι ίδιοι τους οι γονείς τους αφαιρούν τη ζωή ακόμα και όταν είναι έμβρυα; Πώς μπορείτε να μην το λέτε; Μ’όλα αυτά δεν πληγώνεται μόνο η καρδιά αυτών των παιδιών αλλά και η δική μας που αντικρίζει τέτοιες εικόνες σε μια εποχή που τα ανθρώπινα δικαιώματα προστατεύονται και αναγνωρίζεται σε όλους.
   Τι πρέπει λοιπόν να σκεφτούμε; Όλοι το έχουμε δέσει κόμπο όμως και επαναλαμβάνουμε συνεχώς ότι «το κράτος φταίει». Το κράτος όμως δεν έφερε στην ζωή αυτά τα παιδιά, δεν τα άφησε στις πόρτες ξένων και δεν τα κακοποίησε. Ας σηκώσουμε τα κεφάλια ν’αντικρίσουμε την αλήθεια, όσο πικρή κι αν είναι. Γιατί αυτή είναι και το χειρότερο; Δεν αλλάζει! Εκτός φυσικά αν ευαισθητοποιηθούν όλοι.
   Γνωρίζετε πόσα παιδιά περιπλανιούνται μόνα τους στους δρόμους; Πόσα είναι παρατημένα σε ορφανοτροφεία, ψυχιατρεία και ιδρύματα; Αμέτρητα!! Συναντήσατε μήπως στην αρχαιότητα παρόμοιες καταστάσεις; Τι έγινε και άλλαξαν όλα, λαοί της σοφίας και της γνώσης; Με τα σημερινά δεδομένα όμως δεν μας αξίζει να λεγόμαστε έτσι. Πώς μπορείτε να συστήνεστε καλοί και φιλόξενοι καλοί και φιλόξενοι από την στιγμή που πετάτε ένα δώρο του Θεού στο δρόμο; Γιατί ένα παιδί είναι δώρο Θεού.
   ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΓΩΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!! ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ!!! Αρπάξτε την ευκαιρία, αφού δεν μπορέσατε να ζήσετε στον  κόσμο που ονειρευτήκατε, να μάθετε στα παιδιά σας να φτιάξουν ένα νέο, καλύτερο κόσμο, τον κόσμο που ονειρευόσαστε και που σίγουρα θα τους θυμίζει γλυκά πρόσωπα, εσάς!!