Αρθρο: Βράβευση από τον Δήμο Σερρών
Ομάδα web team 6ου Γυμνασίου Σερρών
Φεβρουάριος 2000
Υπεύθυνος Καθηγητής: Γκιμπεριτης Βαγγελης - Πληροφορικός Συγγραφέας

Η αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών
 Ο Δήμος Σερρών βραβεύει τη δουλειά των μαθητών και του δημιουργού του internet site του 6ου Γυμνασίου Σερρών, και οι μαθητές με τον δημιουργό του κ. Βαγγέλη Γκιμπερίτη Πληροφορικό Συγγραφέα, χάρησαν μια αξέχαστη βραδυά σ'αυτούς που την παρακολούθησαν, επιδεικνύοντας τη δουλειά τους στο Internet, Τηλεδιασκέψεις on Line σε πραγματικό χρόνο, Πολυμέσα, Γραφικά και σύγχρονη τεχνολογία.
   Σε μια λαμπρή και μεγαλοπρεπή γιορτή, στην κατάμεστη αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, που οι όρθιοι ήταν περισσότεροι απο τους καθήμενους, ο Δήμος και η ΔΕΠΚΑ, καπόπιν πρωτοβουλίας της Προέδρου του Πολιτιστικού κέντρου, κυρίας Καίτης Εμμανουηλίδου τίμησε το σχολείο μας.

 
        Oπως τόνισε η πρόεδρος της ΔΕΠΚΑ στην ομιλία της, ο Δήμος  είναι ο πρώτος που έπρεπε να βραβεύσει τις δραστηριότητες αυτού του σχολείου (και όχι ο 16ος) και ζήτησε "συγνώμη" για την αργοπορία. Το 6ο Γυμνάσιο, έκανε γνωστή τη πόλη και τον Νομό σε ολόκληρη την Ελλάδα και πέρα απο τα όρια της χώρας μας και εμείς χρωστάμε πολλά σ'αυτά τα παιδιά και στον πρωτεργάτη καθηγητής τους, που τρέχουν γρηγορότερα απο ότι σκεφτόμαστε εμείς. Δεν φθάνει μόνο η συμπαράσταση με τα λόγια και απο μακρυά, δεν βοηθούν οι θεωρητικές συζητήσεις για την παιδεία και την εκπαίδευση, εδώ η υπόθεση είναι χειροπιαστή.
    Kυρία Εμμανουηλίδου, σας ευχαριστούμε, οτι κάνουμε το αισθανόμαστε και δεν μας χρωστάτε τίποτα.  "Οι ομάδα του Web team".
Η Πρόεδρος της ΔΕΠΚΑ κ. Καίτη Εμμανουηλίδου

     Η παρουσίαση έγινε με τα τελευταία μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας, που συνολικά ξεπερνούσαν τα 10.000.000 δραχμές. Ισχυρότατους υπολογιστές εξοπλισμένους με υπερσύγρονα περιφερειακά, κάρτες, ήχου, βίντεο, συνθεσάιζερ, Γραμμές ISDN, βιντεοπροβολείς και εικονοτηλέφωνα σε γιγαντοοθόνες, ηχητικά συτήματα κ.λ.π.
     Μεγάλη και η παρουσία των ΜΜΕ που κάλυψαν τη βραδυά. Παρεβρέθηκαν και τα πέντε τηλεοπτικά κανάλια τα οποία και ευχαριστούμε.
     Εκείνους όμως που επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε, είναι οι παρευρισκόμενοι και ιδιαίτερα εκείνους που είχαν το κουράγιο να παρακολουθήσουν την αξέχαστη βραδυά ...όρθιοι.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε τέσσερα μέρη:
Μέρος πρώτο. Παρουσίαση του Internet site του σχολείου και της ηλεκτρονικής του εφημερίδας που εκδίδεται στο Internet.


Ο υπεύθυνος καθηγητής κ. Γκιμπερίτης παρουσιάζει το Internet site με τους μαθητές του να χειρίζονται
όλα τα μηχανήματα και τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό.

Μέρος δεύτερο. Τηλεδιάσκεψη με την αίθουσα τηλεματικής του ΤΕΙ Πειραιά και το κέντρο του ΟΤΕ.Η φοβερή επίλεκτη ομάδα συμμαθητών μας, που είναι το Web Team του κ. Γκιμπερίτη
σε τηλεδιάσκεψη με τον τεχνικό του ΟΤΕ κ. Βάκαλο που παρουσίαση την τεχνολογία ISDN του Οργανισμού.Μέρος τρίτο. Παρουσίαση εφαρμογών και εργασιών Πολυμέσων και Γραφικών.


Παρουσίαση εφαρμογής Χημείας για τις τάξεις του Γυμνασίου. Ενα πραγματικό interactive πρόγραμμα.

Μέρος τέταρτο. Τελετή απονομή βραβείων απο τον Δήμο Σερρών.


Η απονομή των βραβείων προς τους μαθητές και καθηγητή, απο τους υπευθύνους του Δήμου
κ. Εμμανουηλίδου και κ. Στρατουδάκη

Επιστροφή στη σελίδα δραστηριότητες