ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΑ
Αρθρο 15: Η πρόσβαση "ανάπηρων" στις Δημόσιες υπηρεσίες
Στεφανίδου Ντίνα - Στοίλα Χαρούλα - Σαπουντζή Ροδή
Μαθήτριες Γ' Τάξης 6ου Γυμνασίου Σερρών

                    Η ΑΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
      Ενα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άνθρωπο με ιδιαίτερες ανάνγκες και γενικά οι ανάπηροι στης  μέρες μας, είναι η δύσκολη και ή αδύνατη πρόσβαση τους σε δημόσιες υπηρεσίες.
Νομαρχία ΣερρώνΔυστυχώς σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες αυτές υπάρχουν σκάλες που εμποδίζουν  τα άτομα με ειδικές ανάγκες να εισαχθούν σ'αυτά τα κτίρια. Και όπως βλέπουμε στις μέρες μας οι άνθρωποι με σωματικές αναπηρίες αυξάνονται. Οι αιτίες  ποικίλουν και δυστυχώς η κατάσταση δυσχεραίνει όταν, όπως είπαμε, δεν τους επιτρέπεται η πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.
     Γι'αυτό, πρέπει να κατασκευαστούν ειδικές ράμπες ώστε τα άτομα αυτά να μπορούν να μετακινούνται ευκολότερα, γιατί μ'αυτόν τον τρόπο δείχνουν πως οι άνθρωποι αυτοί δεν ανήκουν στο κοινωνικό σύνολο και έτσι δημιουργούνται ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας του παραγκωνισμού τους.
ΔΕΗ Σερρών, πως θα ανέβει το καροτσάκι???Αυτό όμως δεν μπορούν να το συνειδητοποιήσουν οι "μεγάλοι" του κράτους. Και αυτό αποτελεί ντροπή. Πρέπει να ντρέπονται όλοι αυτοί που αφαιρούν το δικαίωμα από όλους αυτούς τους  ανθρώπους να αισθάνονται σαν όλους  τους άλλους.
     Οι μηχανικοί μας, που κτίζουν μεγαλόπρεπα και εντυπωσιακά κτίρια χωρίς να σκέφτονται πως υπάρχουν και άλλες ανάγκες θα πρέπει να σκεφτούνκαι τις ράμπες.
     Αλλωστε όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν την ευκαιρία να μετέχουν στο κοινωνικο σύνολο. Παρ'όλο που η μοίρα τους, τους έφερε σ'αυτήν την δύσκολη κατάσταση εμείς δεν πρέπει και δεν έχουμε το δικαίωμα να τους αποκλείσουμε, αντιθέτως χρειάζονται πολύ υποστήριξη.
Φοβερό το Νεοκλασικό αλλά !!!Ομως αν και θέλουν να βγαίνουν έξω, να προσφέρουν εμείς τους κόβουμε κάθε ελπίδα για βόλτα και δουλειά. Αλήθεια, σκεφθήκατε ποτέ πως ξαφνικά μπορεί ο καθένας μας να βρεθεί σε τέτοια κατάσταση; Τι νομίζεται ότι γίνεται, και πως καταλήγουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ακούμε ότι γλύτωσαν απο σοβαρά αυτοκινητιστικά δυστυχήματα;
     Ας αφήσουμε λοιπόν όλοι τα μεγάλα λόγια, ιδιαίτερα οι υπεύθυνοι και οι πολιτικοί και προβούμε σε ορισμένες πράξεις που μετρούν. Ολοι μας θα πρέπει να προσπαθήσουμε να  δώσουμε την ευκαιρία σ'αυτούς τους κακότυχους ανθρώπους να ζουν και να κινούνται με αξιοπρέπειακαι και να  συμπεριφέρονται όπως όλοι μας. Μέχρι πότεθα τους στερήσουμε αυτά που δικαιούνται.
Τέτοια σημεία πρόσβασης έπρεπε να υπάρχουν ΠΟΛΛΑ !!!
Εδώ βαθμολογούμε με άριστα κ Δήμαρχε
αλλά όχι μόνο μία ράμπα στην πλατεία για εντυπώσεις

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα της εφημερίδας