ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Χριστούγεννα στο, ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
Μαθητές του Γ4 6ου Γυμνασίου Σερρών

Υπεύθ Καθηγητής: Βιβή Ιλανίνου - Μάγδα Καρυπίδου

     Με την πρωτοβουλία του τμήματός μας Γ4, της φιλολόγου κυρίας Ιλανίδου και της θεολόγου κυρίας Καρυπίδου επισκεφτήκαμε το Γηροκομείο της πόλης μας . Η χορωδία του Γυμνασίου μας και τα άλλα παιδιά που συμμετείχαν στη γιορτή παρουσίασαν στους ηλικιωμένους χριστουγεννιάτικα κείμενα και τραγούδια. Η γιορτή έγινε σε ένα πολύ θερμό κλίμα. Οι τρόφιμοι συγκινημένοι μας ευχαρίστησαν για τη χαρά που τους δώσαμε μ'αυτή μας την επίσκεψη.

   
      Πρίνα απο την έναρξη της γιορτής επισκεφτήκαμε το ίδρυμα. Οι θάλαμοι και τα δωμάτια διαπιστώσαμε πως ήταν πολύ καθαρά . Συνομιλήσαμε με δύο τροφίμους του ιδρύματος την Κα Στέλλα και την Κα Βασιλική για το πώς περνούν στο γηροκομείο και μας απάντησαν:
"Μακάρι από χρόνια να ήμασταν εδώ. Περνάμε πάρα πολύ ωραία. Δεν έχουμε κανένα παράπονο από το προσωπικό. Το φαγητό είναι νοστιμότατο και τα δωμάτια πεντακάθαρα .Καθημερινά έρχεται και μας βλέπει ένας γιατρός. Είμαστε πολύ τυχερές, ούτε στα σπίτια δε θα περνούσαμε τόσο ωραία".
 
Συναντήσαμε ακόμα την πρόεδρο του ιδρύματος Κα Κελεφού και μας είπε :
<<Το ίδρυμά μας φιλοξενεί 44 άτομα. Οι συνθήκες που επικρατούν είναι άριστες. Οι τρόφιμοι περνούν μια άνετη ζωή παρ' όλο που μερικά άτομα λόγο ηλικίας έχουν κάποιες ιδιοτροπίες, προσπαθούμε να τους κάνουμε να νιώθουν άνετα. Το χρόνο τους τον περνούν συζητώντας και βλέποντας τηλεόραση.
Κάθε βράδυ διανυκτερεύει μια νοσοκόμα και αν χρειάζονται τίποτα απευθύνονται σ'αυτή. Τα παράπονα τους τα κάνουν στις κυρίες του Συμβουλίου ή στη Διευθύντρια και προσπαθούμε να μην ξανασυμβούν.
Συχνά επισκέπτονται τους γέροντες κυρίες, διάφορες και τους ψυχαγωγούν.
Τους βγάζουμε βόλτα στην πόλη και άλλοτε τους προσφέρουμε εμείς το γεύμα και άλλοτε άλλοι. Μπορώ να πω ότι δε χάνουν την οικογενειακή αγάπη, γιατί τους την χαρίζουμε εμείς και πολλοί συνάνθρωποί μας.
Οι συγγενείς τους τους επισκέπτονται, βέβαια υπάρχουν δυστυχώς και πολλά άτομα που είναι τελείως μόνα .>>

     Φεύγοντας μας ευχαρίστησαν για τη χαρά που τους δώσαμε με αυτή τη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Η χαρά μας ήταν διπλή, πρώτον επειδή διαπιστώσαμε τις πολύ καλές συνθήκες διαβίωσης στο Γηροκομείο και δεύτερο γιατί καταφέραμε να διασκεδάσουμε τους τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, τους δικούς μας ανθρώπους.