Αρθρο: Ποιό γάλα πρέπει να προτιμούμε
Ανθή Στοϊλα
Μαθήτρια Β' Τάξης 6ου Γυμνασίου Σερρών


     Τον τελευταίο καιρό πολλά ειπώθηκαν και πολλά γράφτηκαν για την ποιότητα των γαλακτοκομικών προϊόντων - ιδιαίτερα του γάλακτος - που παράγεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό.
     Ο καταναλωτής μπορεί να εμπιστεύεται άφοβα τα επώνυμα προϊόντα και τις εταιρείες - ελληνικές κι ευρωπαϊκές - που έχουν παράδοση χρόνων στην παραγωγή και στη διάθεση γάλακτος και έχουν αποδείξει ότι σέβονται την υγεία του. Εξάλλου, όπως για κάθε προϊόν, έτσι και για τα γαλακτοκομικά, η έννοια των γεωγραφικών συνόρων δεν υφίσταται μέσα στο πλαίσιο των σύγχρονων εμπορικών συναλλαγών και τη διεθνοποίηση των αγορών.
     Τόσο για τους Ελληνες  όσο και για κάθε Ευρωπαίο, η συμβουλή των ειδικών είναι να επιλέγονται τα επώνυμα γαλακτοκομικά προϊόντα των εταιρειών που στο παρελθόν δεν πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του καταναλωτή.

«Οταν μιλάνε οι αριθμοί»
     30 - 50% της επείγουσας «ιατρικής βοήθειας» που έστειλαν μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στους πρόσφυγες του Κοσσυφοπεδίου ήταν άχρηστο και πρέπει να καταστραφεί.
     180.000.000 άνθρωποι επλήγησαν σε όλον τον κόσμο, από φυσικές καταστροφές το 1998 100% αυξάνονται οι αιωνόβιοι στην Βρετανία κάθε δέκα χρόνια 6 λοιμώδεις νόσοι (AIDS, Ελονοσία, Φυματίωση, Ιλαρά, διαρροϊκά σύνδρομα, οξείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος) ευθύνονται για τους μισούς θανάτους παιδιών και ενηλίκων έως 14 ετών σε ολόκληρο τον κόσμο.
     2 νησιά του Ειρηνικού (Στο Κιριμπάτις βυθίστηκαν ήδη, όπως είχαν προβλέψει οι επιστήμονες ότι θα γίνει λόγου του φαινομένου του «Θερμοκηπίου» που προκαλεί άνοδοτης στάθμης της θάλασσας
     2.700.000 παιδιά στη Βρετανία ζουν σε μονογονεϊκή οικογένεια.
     60.000 άνθρωποι (εκ των οποίων το 90% είναι γυναίκες) πάσχουν στη Βρετανία από διαταραχές ορέξεων.
     3 στις 100 γυναίκες θα υποφέρουν κάποια στιγμή στη ζωή τους από βουλιμία 69 έφηβοι στις Ηνωμένες Πολιτείες περιμένουν να εκτελεστεί η θανατική τους καταδίκη.
     100.000 κέντρα αποτοξίνωσης από ναρκωτικά θα υπάρχουν στη Βρετανία έως το 2008 - σήμερα υπάρχουν τα μισά.
     1 μωρό κάθε βδομάδα εγκαταλείπεται από την μητέρα του.
     Στη Βρετανία 1 στους 4 θανάτους στην Καλιφόρνια που προκαλούν τραυματισμό οφείλεται στην χρήση των όπλων.
     20% των παιδιών στις ΗΠΑ είναι παχύσαρκα.
     16 - 18.000.000 Αμερικανοί υποφέρουν από ημικρανίες
     74% της αγοράς χάμπουργκερ κατέχει η εταιρεία 'Mc Doucld’s"
     1 έως 2 παιδιά πεθαίνουν κάθε εβδομάδα στη Βρετανία επειδή τα κακοποιούν εκείνοι που τα φροντίζουν (γονείς - μπέμπη σίτερ κ.α.).