Θέμα: Ρεπορτάζ στην Αθήνα - Βράβευση TA ΝΕΑ
Παναγιώτης Ζαχαρίου, μαθητής Γ' Γυμνασίου
Υπεύθυνος καθηγητής: :Γκιμπερίτης Βαγγέλης Πληροφορικός Συγγραφέας
 Το σχολείο μου (6ο Γυμνάσιο Σερρών), είναι γνωστό απο τις δραστηριότητες του εργαστηρίου πληροφορικής. Ανάμεσα σ' αυτές είναι και η εφημερίδα "ΜΑΘΗΤΙΚΗ On Line" που εκδίδει μέσω του Internet και αποτελεί μοναδικό παγκόσμιο πρότυπο. Η εφημερίδα μας βραβεύθηκε με το 1ο βραβείο στον φετεινό διαγωνισμό 1998 μαθητικών εντύπων που διοργανώνει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που ανάμεσα απο πολλούς συμαθητές μου που εργάζονται για την εφημερίδα, κληρώθηκα να την αντιπροσωπεύσω στη τελετή βράβευσης. Ετσι βρέθηκα στο τριήμερο των εκδηλώσεων βράβευσης στην Αθήνα (16 Μαϊου 1998) συνοδευόμενος απο τον καθηγητή μου κ. Βαγγέλη Γκιμπερίτη υπεύθυνο της εφημερίδας και του Internet site του σχολείου μου. Βέβαια δεν έχασα την ευκαιρεία να καλύψω το ταξίδι δημοσιογραφικά. Το οδοιπορικό του ρεπορτάζ περιλαμβάνει: ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΝΕΤ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ, ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, METROPOLIS, ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΑ ΝΕΑ.
Παναγιώτης Ζαχαρίου
Ελεύθερος ρεπόρτερ της ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ On Line

     Το ταξίδι  στην  Αθήνα υπήρξε  μια εμπειρία πολύ ενδιαφέρουσα που συγχρόνως μαζί με τη βράβευση της εφημερίδας μας, ως η καλύτερη  σε όλη την Ελλάδα, ήταν η επιβράβευση μιας χρονιάς  μεγάλης δραστηριότητας τόσο στο INTERNET όσο  και ως μαθητική εφημερίδα.
     Την πρώτη ημέρα μετά την άφιξη μας και την εγκατάσταση  στο ξενοδοχείο περιηγηθήκαμε στους δρόμους της Αθήνας. Επισκεφτήκαμε διάφορα μνημεία, γνωστούς χώρους, δρόμους, και ότι ενδιαφέρον υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας. Το βράδυ φαγητό στη Πλάκα και περόπατος στην πανέμορφη αυτή συνοικία.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
     Το πρωί της Πέμπτης, που ήταν η πρώτη μας μέρα στην πρωτεύουσα αρχικά, επισκεφθήκαμε την έκθεση των εφημερίδων που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ του Δήμου Αθηναίων, ένα  παλιό ωραίο κτίριο που παραχώρησε ο Δήμος Αθηνών.
     Εκεί είχαν εκτεθεί όλες οι μαθητικές εφημερίδες των 5 ετών που βράβευσε η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Είδαμε και μελετήσαμε τις πολλές αξιόλογες προσπάθειες των μαθητών στο φετινό διαγωνισμό άλλα και αυτές των προηγούμενων χρόνων. Η αξιόλογη αυτή προσπάθεια της παραπάνω εφημερίδας, που γιόρταζε φέτος τα πέμπτα γενέθλιά της, γιορτάσθηκε με μεγαλοπρέπεια.
     Επίσης, εδώ γνωρίσαμε  την δημοσιογράφο των ΝΕΩΝ Μαρία Νταλιάνη η οποία μας συνεχάρει για τη δουλειά μας και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε. Με έκανε εντύπωση η απλότητά της, το ενδιαφέρον της για τα μαθητικά έντυπα, η ευγένειά της και είναι το σπινθυροβόλο όμορφο και πάντα χαμογελαστό βλέμα της. Πρόκειται για τη δημοσιογράφο του Κοινωνικού ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ η οποία καλύπτει και συμμετέχει στις εκδηλώσεις των ΝΕΩΝ απο τότε που δημιουργήθηκε ο θεσμός. Κάλυψε όλα τα γεγονότα και μας αφιέρωσε ολοσέλιδα στην εφημερίδα της.
 

Νταλιάνη - Πάνος
Μαρία Νταλιάνη (Δημοσιογράφος)
Παναγιώτης (Μαθητής - ρεπόρτερ)
 
Πάνος
Παναγιώτης με φόντο τα έντυπα
Νταλιάνη _ Γκιμπερίτης
Μαρία Νταλιάνη (Δημοσιογράφος)
Βαγγέλης  Γκιμπερίτης
(Πληροφορικός - Συγγραφέας)
     Αργότερα κι αφού ανανεώσαμε το ραντεβού μας με την κυρία Νταλιάνη περπατήσαμε στο κέντρο της Αθήνας και γευματίσαμε με τον ήχο της ζωντανής μουσικής στο γνωστό στέκι "Ο Μπαϊρακτάρης".

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (ΝΕΤ)
     Η επομένη ήταν η μέρα της δόξας. Η εμφάνιση μας στην πρωινή εκπομπή «Κυρίες και κύριοι» της Ρίκας Βαγιάνη στη Νέα Ελληνική Τηλεόραση ΝΕΤ, προσέθεσε ακόμα περισσότερη δημοσιότητα στο έργο της εφημερίδας μας(και σε εμάς). Εκεί στο κτίριο της NET γνωρίσαμε τους νικητές του διαγωνισμού των δημοτικών και των λυκείων. Εγώ μαζί με τον καθηγητή μου κ. Βαγγέλη και τα δημοσιογραφικά μας σύνεργα, είχαμε συνεχώς στο μυαλό μας να καλύπτουμε ταυτόχρονα τα πάντα γ' αυτό το ρεπορτάζ. Αυτή η δράση έγινε έγινε αντιληπτή απο όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι τόνισαν και έγραψαν εκείνες τις ημέρες ότι "Οι βραβευθέντες κάνουν ταυτόχρονα και το ρεπορτάζ της βράβευσής τους".
     Στην εκπομπή, η δημοσιογράφος κ. Λίνα Αλεξίου, παρουσίασε μαζί με την κ. Ρίκα Βαγιάνη, τη δημοσιογράφο Τζένη Ιωαννίδου και το team της εκπομπής, τα τρία σχολεία που πήραν τα πρώτα βραβεία. Το Δημοτικό Καρίτσας Πιερίας, το 6ο Γυμνάσιο Σερρών και το Λύκειο Περάματος. Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι απο την παρουσίαση της εκπομπής.
 

Αλεξίου - Βαγιάνη
Λίνα Αλεξίου - Ρίκα Βαγιάνη
Παρουσιάζουν τα βραβευμένα σχολεία
Μαθητές και Καθηγητές των 
βραβευμένων σχολικών εφημερίδων
Βαγιάνη
Η κ Βαγιάνη δείχνει στην κάμερα την
αρχική σελίδα του Internet site του
πολυβραβευμένου 6ου Γυμνασίου

Ο κ. Γκιμπερίτης δίνει απαντήσεις
στη δημοσιογράφο κ. Ιωαννίδου

Είναι η στιγμή που που ο κ. Βαγγέλης
εξηγεί τη σχέση του σχολείου μας με 
το Internet και αφιερώνει το αυτόγραφο 
των μαθητών στην κ. Βαγιάνη

Ενα δικό μας πλάνο απο τα 
παρασκήνια πίσω απο τις κάμερες, 
κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής
εκπομπής

Ο Παναγιώτης εξηγεί τα πάντα που 
αφορούν την εφημερίδα, το σχολείο
και τις δραστηριότητές του στο
Internet

Ο κάμεραμάν, συλαμβάνει τον
καθηγητή του Παναγιώτη, κ. Γκιμπερίτη
να ακούει προσεχτικά τον μαθητή του 
και  να αισθάνεται υπερηφάνεια.

Η έκπληξη των εκδηλώσεων ήταν
ο Αστέρης μαθητής του Δημοτικού 
Καρίτσας Πιερίας. Ενας πραγματικός 
δημοσιογράφος. 
     Μετά από τα 30’ διασημότητας στην τηλεόραση, που μας παρουσίασαν απο κοινού η ΝΕΤ και η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, παρακάλεσα τον καθηγητή μου κο Γκιμπερίτη να με πάει να δω το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
     Μου έκανε τη χάρη, και έτσι είχα την ευκαιρία να δω από κοντά, εγώ για πρώτη φορά, τη λειτουργία του «στρατηγείου» του εκπαιδευτικού συστήματος.
Εκεί ξαναγήθηκα απο τον καθηγητή μου ο ποίος είναι γνωστός εκεί και έχει σχέσεις ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό λόγω του ότι ανήκει στη συγγραφική ομάδα που έγραψε το βιβλίο πληροφορικής του Ενιαίου Λυκείου. Δεν είχα τη χαρά να γνωρίσω τον Πάρεδρο της Πληροφορικής κ. Γιώργο Παπαδόπουλο (για τον οποίο άκουσα πολύ καλά σχόλια) επειδή απουσίαζε εκτός Αθηνών, γνώρισα όμως μια πολύ εξαιρετική εκπαιδευτικό, την κ. Λίλα Γουλή (στη φωτογραφία), της οποίας γνώριζα το όνομα γιατί όταν δίδασκε στο 1ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης, συνεργαστήκαμε στην έκδοση της μαθητικής μας εφημερίδας.
     Η κ. Λίλα συζήτησε με τον κ. Βαγγέλη για τα νέα προγράμματα του Παιδαγωγικού και εγώ βέβαια σημείωνα. Θα δούμε λοιπόν την επόμενη χρονιά 1998-99 μεγάλες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα και ιδιαίτερα στο μάθημα της Πληροφορικής. Την εισαγωγή στο Ενιαίο Λύκειο του μαθήματος της πληροφορικής, νέα εργαστήρια, νέα βιβλία, ειδικά προγράμματα  υποστήριξης, πολυμεσικές εφαρμογές και πολλά άλλα.

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
     Μετά απο την επίσκεψή μας στο Παιδαγωγικό, και την ενδιαφέρουσα συζήτηση, επισκεφθήκαμε το Πανεπιστήμιο της Γεωπονικής. Εκεί είχα μια από τις σημαντικότερες εμπειρίες του ταξιδιού. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω κάποιους από τους καθηγητές του πανεπιστημίου μεταξύ των οποίων τον κ. Αλέξανδρο Σιδερίδη υπεύθυνο του τομέα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου..
     Μέσα στα γραφεία του κτιρίου ο κος Γκιμπερίτης μίλησε με τα «μεγάλα κεφάλια», που ήταν φίλοι και γνωστοί του. Εγώ θέλοντας να αποδείξω τις ικανότητες μου δεν έχασα ευκαιρία συμμετοχής στη συζήτηση και αυτοπροβολής, τραβώντας συγχρόνως φωτογραφίες και βιντεοσκοπώντας τα γεγονότα.
     Για πρώτη φορά στη ζωή μου, βρέθηκα σε ένα χώρο (στο γραφείο του Καθηγητή κ Σιδερίδη) και παρακολούθησα μια ζωντανή σύσκεψη στο ειδικό γραφείο. Το θέμα της συζήτησης ήταν το νέο βιβλίο πληροφορικής του ενιαίου Λυκείου. Πω πω! σύμπτωση, το βιλίο δηλαδή που θα διδάσκομαι απο του χρόνου μιας και θα είμαι μαθητής στο Λύκειο. Ο κ. Σιδερίδης, ο κ Βαγγέλης Γκιμπερίτης (καθηγητής μου, εδώ νιώθεις περίεργα συναισθήματα όταν ο καθηγητής σου που σε διδάσκει πληροφορική είναι συγγραφέας του βιβλίου του Λυκείου) και ο κύριος Κώστας Γιαλούρης καθηγητής πληροφορικής, είναι τα τρία απο πέντε μέλη που έγραψαν το νέο βιβλίο πληροφορικής για το Λύκειο και συζήτησαν σε μια έκτακτη σύσκεψη, τις τελευταίες λεπτομέρειες για την έκδοσή του. Το είδα, είδα δηλαδή τα πρωτότυπα,  ένιωσα περίεργα γιατί είχα αυτή την τύχη, μου φάνηκε πολύ μεγάλο, μου εξήγησαν ότι πράγματι θα είναι μεγάλο γιατί δεν είναι μόνο για μια τάξη.
     Στη συνέχεια ο κ Σιδερίδης με ξενάγησε σε ολόκληρη τη σχολή, τα γραφεία, το κέντρο πληροφορικής, τα εργαστήρια, τους χώρους. Με γνώρισε στο προσωπικό και τραβούσα σαν τρελός φωτογραφίες.
     Τελικά ο Καθηγητής κ. Σιδερίδης με έκανε μεγάλη εντύπωση με την ευγένεια, καλωσύνη και διάθεση να με ενημερώσει.
 


Ο Καθηγητής του τμήματος Πληροφορικής
του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ 
Α. Σιδερίδης στο κέντρο. Αριστερά ο κ. 
Γκιμπερίτης. Δεξιά ο υποφαινόμενος 
ρεπόρτερ μαθητής Παναγιώτης Ζαχαρίου

Αλέξανδρος Σιδερίδης, Βαγγέλης Γκιμπερίτης,
Κώστας Γιαλούρης. Οι Τρείς απο τους πέντε
συγγραφείς του νέου βιβλίου Πληροφορικής
του Ενιαίου Λυκείου, σε σύσκεψη.

Ενα απο τα εργαστήρια πληροφορικής
του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
με τους φοιτητές σε δράση.

Στο δεύτερο εργαστήριο Η/Υ του Πανεπιστημίου
οι φοιτήτριες φωτογραφίζονται για το
6ο Γυμνάσιο Σερρών.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - METROPOLIS
     Αυτό που έκανε το ταξίδι μας ξεχωριστό ήταν η φιλική ατμόσφαιρα που επικρατούσε όλο μας το ταξίδι. Έτσι το βράδυ της Παρασκευής, με τη συντροφιά των υπόλοιπων παιδιών και των συνοδών εκπαιδευτικών από τα σχολεία που διακρίθηκαν ακολουθήσαμε το πρόγραμμα που οργάνωσε προς τιμή μας η εφημερίδα τα ΝΕΑ.
     Αρχικά επισκεφθήκαμε το Μέγαρο Μουσικής όπου είδαμε και θαυμάσαμε τους χώρους του μεγάρου και βέβαια την έκθεση των θησαυρών της Αρμενίας. Εκεί μας περίμενε το προσωπικό του μεγάρου για μια ειδική ξενάγηση, γιατί έγινε σε ώρα που το μέγαρο ήταν κλειστό για το κοινό. Οι εντυπώσεις καταπληκτικές. Πρόταση προς τους μαθητές και φοιτητές, "επισκεφτείτε τις εκδηλώσεις που γίνονται στο μέγαρο, τα ειδικά εισητήρια είναι πολύ φθηνά αλλά η εμπειρία πανάκριβη".

Το εσωτερικό του Μεγάρου Μουσικής
     Στη συνέχεια όλοι μαζί πήγαμε στο δισκοπολείο METROPOLIS στο Σύνταγμα, όπου τα ΝΕΑ οργάνωσαν μια βραδιά προς τιμην μας (κεκλισμένων των θυρών για το κοινό) με τους Στέφανο Κορκολή και Valentino Baykoch.
     Είναι αδύνατο να περιγράψεις τον πανικό που ακολούθησε για πάνω απο μια ώρα. Ενα πραγματικό ρεσιτάλ απο τον Στέφανο ο οποίος εμπνευσμένος απο τις μαθητικές εφημερίδες, έγραψε ένα ειδικό κομάτι "Ανοιξιάτικος άνεμος" που θα κυκλοφορήσει με τον καιρό. Ο Valentino μάγεψε με το παίξιμο του βιολιού του, στιγμές αξέχαστες.
 
Στέφανος Κορκολής σε δράση
 
Ο μάγος του βιολιού Valentino
ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ απο την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ
     Το Σάββατο ήταν η μεγάλη μέρα. Η μέρα της απονομής. Έτσι ο κος Βαγγέλης και εγώ, καλοντυμένοι με τα κουστούμια όπως αρμόζει σε αυτές τις περιπτώσεις, ξεκινήσαμε για την επίσημη τελετή της βράβευσης της δικής μας, αλλά και των άλλων σχολίων.
     Οι υπεύθυνοι της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ φρόντισαν για μια λαμπρή τελετή. Ολα ήταν τέλεια, όπως και ολόκληρο το τριήμερο πρόγραμμά τους. Δεν θα μπορούσα ποτέ να παραβλέψω τη φροντίδα των υπευθύνων της εφημερίδας που ήταν δίπλα μας και μας φρόντιζαν. Ενα τέλειο team απο ξεχωριστούς ανθρώπους που είναι στελέχη της εφημερίδας, με κατέπληξαν με την απλότητα, την ευγένεια και γενικά με την παρουσία τους. Ο Αρχισυντάκτης των ΝΕΩΝ κ. Νικολόπουλος, ο Διευθυντής των Δημοσίων σχέσεων κ. Καραμπάτσος με τους συνεργάτες του κ. Ζώτο, κυρία Παναγιώτου και κυρία Φανουράκη και τέλος τη δημοσιογράφο ψυχή των εκδηλώσεων κ. Μαρία Νταλιάνη.
     Αρκετοί ήταν οι επίσημοι που παρεβρέθησαν στην εκδήλωση. Ο υπουργός παιδίας κος Αρσένης με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Ζησιμόπουλο, ο Υπουργός Τύπου κος Ρέππας, ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κος Λαλιώτης , ο Δήμαρχος Αθηναίων κος Αβραμόπουλος, Ο γενικός γραμματέας Τύπου κ. Νίκος Αθανασάκης, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ κ. Δημήτρης Γκλαβάς, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Αριστείδης Μανωλάκος  η αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Έλλη Ευαγγελίδουτο, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, άνθρωποι των γραμμάτων, γονείς, γνωστοί δημοσιογράφοι και πολύς κόσμος.
 

Ο κ. Ρέππας συγχαίρει τον υπεύθυνο
της εφημερίδας "ΜΑΘΗΤΙΚΗ On Line)
του 6ου Γυμνασίου Σερρών Καθηγητή 
Πληροφορικής κ. Βαγγέλη Γκιμπερίτη, 
ενώ ο μαθητής Παναγιώτης Ζαχαρίου
ετοιμάζει το μικρόφωνο για να 
απευθύνει χαιρετισμό.
Ο κ. Νικολόπουλος Αρχισυντάκτης
της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ομιλεί απο το 
προεδρείο της εκδήλωσης βράβευσης.
Εμφανίζονται επίσης ο κ. Καραμπάτσος
Διευθυντής Δημ. Σχέσεων, ο κ. Ζώτος
απο το ίδιο τμήμα και καθήμενοι οι 
Υπουργοί κύριοι. Γερ. Αρσένης, 
Δημ. Ρέππας, Κώστας Λαλιώτης και 
ο Δήμαρχος Αθηναίων κ Δημ. 
Αβραμόπουλος

Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν οι δυο 
γνωστές και αγαπητές δημοσιογράφοι 
της εφημερίδας,οι κυρίες Συλβάνα Ράπτη 
και η ψυχή των σχολικών εφημερίδων
για 5 χρόνια, Μαρία Νταλιάνη. 
Δίπλα, η κ Μαρία Παναγιώτου απο το 
τμήμα Δημ. Σχέσεων.

Δημήτρης Ρέππας (Υπουργός Τύπου)
Βαγγέλης Γκιμπερίτης (Πληροφορικός)
Παναγιώτης Ζαχαρίου (Μαθητής)

Η επιτροπή βράβευσης μαθητικών
εντύπων, στο προεδρείο της τελετής
βράβευσης.

Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης με τους εκπροσώπους του 6ου Γυμνασίου
Σερρών.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Τσούλιας με τον συνάδελφό του Βαγγέλη Γκιμπερίτης..., που 
δεν του φτάνουν οι υπερασχολίες, είναι και
συνδικαλιστής της ΕΛΜΕ Σερρών.

Ο μαθητής Παναγιώτης απευθύνει χαιρετισμό στους παρακαθήμενους Υπουργούς και κάνει 
μια σύντομη αναφορά στην On Line φημερίδα
του 6ου Γυμνασίου Σερρών.

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Γεράσιμος Αρσένης σε μια συνομιλία με τον καθηγητή μας κ. Γκιμπερίτη που πρόσφατα τιμήθηκε απο τον υπουργό μια συγχαρητήρια επιστολή για το έργο του στο σχολείο μας.. 
     Εκείνοι όμως που έκλεψαν την παράσταση ήταν εμείς, τα παιδιά. Κι όταν ακούστηκε το όνομα του σχολείου μας εγώ, λίγο αγχωμένος στην αρχή, πλησίασα στο σημείο της βράβευσης και αφού παρέλαβα το βραβείο πλησίασα στο μικρόφωνο, είπα κάποια πράγματα και αφιέρωσα, εκ μέρους του σχολείου μου την αρχική σελίδα της εφημερίδας μας και του internet site καθώς και το βιβλίο για το ΙΝΤΕΡΝΕΤ του καθηγητή μου κυρίου Βαγγέλη στον πρόεδρο της επιτροπής Αρχισυντάκτη των ΝΕΩΝ κ. Νικολόπουλο. Η γιορτή ήταν ένα πανδαιμόνιο απο φωτογραφίσεις και χειροκροτήματα, ώρες αξέχαστες, ώρες τιμών και δόξας, ώρες που σε κάνουν να πιστεύεις ότι η δουλειά και οι κόποι αμοίβονται και σου δίνουν κουράγιο να συνεχίσεις. Και μέσα σ' αυτό το πανδαιμόνιο; προσπαθούσαμε εκτός των άλλων,  να προετοιμάσουμε και το ρεπορτάζ.
     Α.  Τα έντυπα που βραβέυθηκαν απο την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ είναι:
     Καλύτερη Εφημερίδα
     Απο το Δημοτικό "Τα φτερουγίσματα" του Δημοτικού Σχολείου Καρίτσας Πιερίας.
     Απο το Γυμνάσιο "ΜΑΘΗΤΙΚΗ On Line" του 6ου Γυμνασίου Σερρών
     Απο το Λύκειο "Πείραμα" του Γενικού Λυκείου Περάματος.

     Β.  Αλλα βραβεία: Καλύτερης εμφάνισης, Καλύτερης επιλογής θεμάτων, Καλύτερου Ρεπορτάζ κέρδισαν οι
     θητές των παρακάτω σχολείων:
     2ο Δημοτικό Αγίου Νικολάου, 9ο Δημοτικό Κερατσινίου, 4ο Δημοτικό Σταυρούπολης.
     Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών, 2ο Γυμνάσιο Αιγίου, Γυμνάσιο Θήρας.
     Ιδιωτικό Λύκειο Παλλαδίου Αγρινίου, 3ο Λύκειο Ιλίου, 2ο Λύκειο Ρεθύμνου.

     Γ.  Επαινοι: Κέρδισαν επαίνους τα παρακάτω σχολεία:
     Δημοτικό Διαμαντοπούλου Αιγάλεω, 52 Δημοτικό Ηρακλείου Κρήτης, Δημοτικό Λέρου,
     1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσ/νίκης, 4ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου, Γυμνάσιο Δεσφίνας.
     Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου, 14ο Λύκειο Θεσ/νίκης.
     Τα μέλη της επιτροπής που έκρινε τις 246 εφημερίδες του φετινού διαγωνισμού είναι οι κ.κ. Β. Νικολόπουλος
διευθυντής σύνταξης των «ΝΕΩΝ», Μ. Φακίνος σύμβουλος έκδοσης των «ΝΕΩΝ», Κ. Μητρόπουλος
γελοιογράφος και Α. Σανουδάκης εκπαιδευτικός.
     ΟΙ καλύτερες εφημερίδες Λυκείου, Γυμνασίου και Δημοτικού κερδίζουν από 500.000 δρχ., ένα PC της ΙΒΜ και
επίσης πένες και στιλό Cross. Οι εφημερίδες του Λυκείου και Γυμνασίου που απέσπασαν ειδικό βραβείο (εμφάνισης,
επιλογής θεμάτων και ρεπορτάζ) κερδίζουν από έναν εκτυπωτή ΙΒΜ, ενώ του Δημοτικού από μία τηλεόραση.
     Τα βραβεία προσφέρουν η «ΙΒΜ Ελλάς ΑΕ», η «Ψαρρός 1917 ΑΕ» και τα καταστήματα «Elephant»

     Με τη λήξη της τελετής ακολούθησε γεύμα σε ένα πολύ γνωστό και ¨κυριλάτο" μαγαζί. Εκεί μας δόθηκε η ευκαιρεία να χαλαρώσουμε, να μιλήσουμε χωρίς άγχος πλέον με τους ανυρώπους της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ και συσφίξουμε τις σχέσεις μας με τους μαθητές των άλλων σχολείων που βραβεύτηκαν. Ατέλειωτη συζήτηση με το φίλο μας Αστέριο απο το Δημοτικό της Καρίτσας που θα μου μείνουν αξέχαστες.
     Και,  το απόγευμα,  ικανοποιημένοι και με ένα εγγραφο που πιστοποιούσε την παραχώρηση ενός υπολογιστή IBM και 500.000 δρχ που ήταν τα τρόπαιά μας, πήραμε την πτήση των 5.00μμ και μαζί το δρόμο της επιστροφής.

Επίλογος: Υστερα απο όλα αυτά τα πρωτόγνωρα γεγονότα που έζησα αυτό το τριήμερο,
     Α.  με έκαναν να υποσχεθώ στο εαυτό μου, πως στο Λύκειο που θα είμαι του χρόνου, θα κάνω το παν για να εκδόσουμε εφημερίδα. Τελικά, συνειδητοποίησα μια φράση που που μας έλεγε συχνά ο καθηγητής μου κ. Βαγγέλης, "Παιδεία και Εκπαίδευση δεν είναι μόνο η απο έδρας διδασκαλία".
     Β. Εγώ ως μαθητής ενός σχολείου με μεγάλη δράση νοιώθω την ανάγκη ,
να χειροκροτήσω ενέργειες σαν αυτή, της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ που επιβραβεύουν αξιόλογες προσπάθειες,
να εκφράσω την απογοήτευση μου γιατί καμιά Μακεδονική εφημερίδα δεν οργάνωσε παρόμοια εκδήλωση,
να καταθέσω την πικρία μου στους τοπικούς φορείς γιατί δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον για το αναγνωρισμένο έργο μας όσο έδειξαν οι άγνωστοι για την πόλη μας Φορείς, Μέσα και Υπουργοί.

Το άρθρο αυτό αφιερώνεται,  στο φίλο μου τον Αστέρη
μαθητή του Δημοτικού Καρίτσας Πιερίας