Αφιέρωμα στην On Line εφημερίδα του σχολείου μας απο την ΕΡΑ.
Συνέντευξη του Δημοσιογράφου και Διευθυντή των Περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ κυρίου Νικήτα Λιοναράκη
απο τον δημιουργό του site  και της εφημερίδας μας, 
Πληροφορικό - Συγγραφέα Βαγγέλλη Γκιμπερίτη
 

Πρόλογος Λιοναράκη: Μια από τις καλύτερες εφημερίδες που βγαίνει στην Ελλάδα, με αποδείξεις παρακαλώ..., διότι πήρε και παγκόσμιο βραβείο, είναι η εφημερίδα που βγάζει το 6ο Γυμνάσιο Σερρών. Δεν είναι όμως μια από τις κοινές εφημερίδες που γνωρίζετε, είναι άλλου τύπου εφημερίδα, πολύ πιο σύγχρονη από πολλές επαγγελματικές εφημερίδες, όπως "ΤΑ ΝΕΑ" η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" και άλλες.
ΛΙΟΝΑΡΑΚΗΣ: Καλημέρα σας κύριε Γκιμπερίτη, τι κάνετε;
ΓΚΙΜΠΕΡΙΤΗΣ: Γειάσας καλημέρα, πολύ καλά εσείς;
ΛΙΟΝΑΡΑΚΗΣ: Για πείτε μας, η εφημερίδα σας θα έχει σελίδες, θα πηγαίνει στο τυπογραφείο, θα έχει μελάνι που θα λερώνει ή θα είναι άλλου τύπου κύριε Γκιμπερίτη. Θα έχει "διαπλεκόμενα"
ΓΚΙΜΠΕΡΙΤΗΣ: Σαφώς και δεν έχει καμιά σχέση με αυτά, ούτε επιχορηγήσεις θα έχει... και βέβαια όταν βγαίνει από δεκατριάχρονα παιδιά θα είναι ακριβώς όπως έπρεπε να είναι όλες.
ΛΙΟΝΑΡΑΚΗΣ: Πώς ονομάζεται και τι εφημερίδα θα είναι;
ΓΚΙΜΠΕΡΙΤΗΣ: Ονομάζεται "ΜΑΘΗΤΙΚΗ On Line" και θα βγαίνει κάθε μήνα μόνο μέσα από το Internet.
ΛΙΟΝΑΡΑΚΗΣ: Είναι αυτό που λέγεται Ηλεκτρονική εφημερίδα και οι ακροατές μας, μη νομίζετε ότι γνωρίζουν τι σημαίνει ηλεκτρονική εφημερίδα. Είναι ο τύπος της εφημερίδας του αύριο έτσι;
ΓΚΙΜΠΕΡΙΤΗΣ: Έτσι ακριβώς είναι και αυτό άρχισαν να κάνουν όλες οι μεγάλες εφημερίδες της χώρας μας. Αυτές οι εφημερίδες βγάζουν τα τεύχη τους, εκτός από το χαρτί, και μέσα από το Internet.
ΛΙΟΝΑΡΑΚΗΣ: Μέτρια το κάνουνε όμως αυτές, γιατί βγάζουν μερικά μόνο άρθρα On Line, Κειμενάκια δηλαδή.
ΓΚΙΜΠΕΡΙΤΗΣ: Όχι όχι,.... καλές τις έχουν κάνει.
ΛΙΟΝΑΡΑΚΗΣ: Ναι κατάλαβα κύριε Γκιμπερίτη, δεν θέλετε να πείτε κακά λόγια για τους συναδέλφους σας, για να μην αισθανθούν άσχημα μπροστά στη ΜΑΘΗΤΙΚΗ On Line. Λοιπόν για πέστε μας για την εφημερίδα σας.
ΓΚΙΜΠΕΡΙΤΗΣ: Θα σας πω πρώτα δυο λόγια για την ιστορία του σχολείου μου στην υπόθεση internet. Είναι το πρώτο σχολείο στην Ελλάδα που συνδέθηκε με το υπερδίκτυο. Είμαστε ήδη στον τρίτο χρόνο. Οι μαθητές μου έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν πολλά πράγματα, να διευρύνουν τη μόρφωσή τους, να ασχολούνται με ειδικά και εξειδικευμένα θέματα και να κάνουν πολλά χρήσιμα πράγματα.
ΛΙΟΝΑΡΑΚΗΣ: Έχετε φτιάξει σελίδα, διαθέτει το σχολείο site;
ΓΚΙΜΠΕΡΙΤΗΣ: Ναι, ακριβώς αυτό θα έλεγα. Οι μαθητές του σχολείου μας δεν είναι δεν είναι απλοί παθητικοί αναζητητές του Internet. Έχουμε Internet site, μια βάση δεδομένων που αυξάνεται συνεχώς, σελίδες όπως λέγονται και είμαστε σε θέση να προσφέρουμε εμείς δεδομένα στους χρήστες του υπερδικτύου.
ΛΙΟΝΑΡΑΚΗΣ: Για πέστε μας, πήρατε ένα βραβείο γι' αυτή τη δουλειά;
ΓΚΙΜΠΕΡΙΤΗΣ: Μάλιστα. Έχει περίπου δυο βδομάδες. Το πήραμε στα μέσα του Σεπτέμβρη '97 από τον Indexer Greek Global PHANTIS που εδρεύει στην Πενσυλβάνια των Η.Π.Α. Πρόκειται για μια μηχανή αναζήτησης που ενδιαφέρεται για τα site Ελληνικού περιεχομένου από ολόκληρο τον κόσμο. Kατέταξαν τη δουλειά του σχολείου μας στα BEST of the BEST.
ΛΙΟΝΑΡΑΚΗΣ: Μπράβο σας!!!. Εσείς κύριε Γκιμπερίτη έχετε βέβαια και μια παρουσία στη συγγραφή βιβλίων πληροφορικής, έτσι δεν είναι; Για ποια θέματα έχετε γράψει;
ΓΚΙΜΠΕΡΙΤΗΣ: Έτσι ακριβώς. Έχω γράψει 14 βιβλία πληροφορικής με θέματα Λειτουργικά περιβάλλοντα, Βάσεις δεδομένων, Λογιστικά φύλλα, Επεξεργασία κειμένου, δίκτυα. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν ταυτόχρονα πανελλαδικά από τον εκδότη μου A. TZIOLA E. (Θεσ/νίκη), 5 βιβλία μου. 2 WORD, EXCEL, WINDOWS, INTERNET Οδηγός για όλους", το τελευταίο πάει για επανέκδοση.
ΛΙΟΝΑΡΑΚΗΣ: Πάρα πολύ καλά, τα συγχαρητήρια. Λοιπόν, αυτός είναι ο Βαγγέλης Γκιμπερίτης και οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Σερρών, Γειάσας κύριε Γκιμπερίτη.
ΓΚΙΜΠΕΡΙΤΗΣ: Γειάσας.