μίνι ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ 
     Τον Μαϊο του 1998, η Βουλή των Ελλήνων κάλεσε τη βραβευμένη  
εφημερίδα "ΜΑΘΗΤΙΚΗ On Line" του του σχολείου μας (6ο Γυμνάσιο Σερρών),  
για να καλύψει τις εκδηλώσεις της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ.  
      
     Ενας απο τους στόχους μου ήταν να συναντήσω και να μιλήσω με τον  
Δήμαρχο Αθηναίων τον οποίο και θαυμάζω πολύ. 

     Δεν έχασα λοιπόν την ευκαιρεία να του πάρω μια μίνι συνέντευξη τη στιγμή  
που τον σηνάτησα στο Λυκαβητό, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του ρεπορτάζ  

που κάλυπτα.
Κύριε Δήμαρχε ευχαριστώ πολύ.
Ο δημοσιογράφος, ελεύθερος ρεπόρτερ της εφημερίδας "ΜΑΘΗΤΙΚΗ On Line"  
του 6ου Γυμνασίου Σερρών, Μαθητής της Γ' τάξης Νίκος Αυγερινός.
 
ΕΡ.: κ. Αβραμόπουλε είμαι μαθητής ρεπόρτερ και εκπροσωπώ το 6ο Γυμνάσιο Σερρών. Θα θέλατε να μου πείτε δύο λόγια για τα παιδιά και το θεσμό της Βουλής των Εφήβων;

ΑΠ: Το γεγονός ότι εκπροσωπείται η πόλη των Σερρών με το 6ο Γυμνάσιό της σε αυτή την εκδήλωση στα πλαίσια του προγράμματος του θεσμού της Βουλής των Εφήβων, δηλώνει όχι μια απλή συμμετοχή, αλλά κυρίως τη θέληση των παιδιών της εθνικής περιφέρειας να συμμετάσχουν στην παραγωγή της Πολιτικής και να πουν τα δικά τους μηνύματα προς όλους εμάς εδώ στην Αθήνα ανεξάρτητα από τη θέση που έχει ο καθένας, έτσι ώστε όλο και περισσότερο να ανταποκρινόμαστε με αξιοπρέπεια, υπευθυνότητα και σοβαρότητα στις απαιτήσεις και στα όνειρά τους.
     Είμαι εγώ εκείνος που πάντοτε σκύβω με προσοχή πάνω στα νέα παιδιά, γιατί πιστεύω, ότι είναι πράγματι η ελπίδα του τόπου μας και ότι, σε αντίθεση με αυτό που υποστηρίζουν πολλοί, τα νέα παιδιά και αξίες έχουν και αρχές και όνειρα και στόχους και από μας περιμένουν περισσότερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

ΕΡ.: κ. Δήμαρχε, έχω πληροφορίες ότι γνωρίζετε για τη δουλειά που γίνεται στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου μας, έχετε να πείτε τίποτα;

ΑΠ: Χαίρομαι γι' αυτό. Πάντοτε πρέπει τα νέα παιδιά να επιδιώκουν την πρωτιά και την βράβευση και το Γυμνάσιό σας τα έχει καταφέρει και γι' αυτό έχει γίνει γνωστό και πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας. Συγχαρητήρια!!!