ΑΦΙΕΡΩΜΑ του ΑΝΤ1 και του Γιώργου Παπαδάκη στο 6ο Γυμνάσιο Σερρών, με απευθείας σύνδεση, για την προβολή των διακρίσεων και του έργο του στο Internet.

   Στις 19-9-97, ο κύριος Γιώργος Παπαδάκης παρουσίασε το σχολείο μας με απευθείας σύνδεση στην εκπομπή του "ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ". 

   Τη σύνδεση και την συνέντευξη επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος ρεπόρτερ του ΑΝΤ1 για τη Βόρεια Ελλάδα, κύριος Αγγελος Τσέλιος. 
   Το 6ο Γυμνάσιο Σερρών είναι γνωστό απο τις Πανελλήνιες, Πανευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διακρίσεις για τις δραστηριότητές του στο υπερδίκτυο. 

   Είναι το πρώτο σχολείο που συνδέθηκε με το Internet και το μοναδικό που εκδίδει μια εφημερίδα On Line μέσω του υπερδικτύου και η οποία κέρδισε το 1ο Βραβείο στο διαγωνισμό που διοργάνωσε η εφημερίδα ΤΑΝΕΑ.
Εμείς οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Σερρών και ιδιαίτερα η ομάδα του Web team με τον υπεύθυνο καθηγητή και πρωτεργάτη του Internet site κ. Βαγγέλη Γκιμπερίτη, ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Γιώργο Παπαδάκη και τον κ. Αγγελο Τσέλιο, για την προβολή του σχολείου και της προσπάθειάς μας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: (Συζητά με τον καλεσμένο του, τραγουδιστή Αντύπα). Εμείς αποφασίσαμε να ανοιχτούμε προς την επαρχία και πάμε αμέσως στις Σέρρες, εκεί είναι ο Άγγελος Τσέλιος και έχει πολύ καλή συντροφιά καλημέρα σας.
ΜΑΘΗΤΕΣ: Καλημέρα Ελλάδα από τις Σέρρες........
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αχ!!!! καλημέρα παιδιά, είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε αυτή την αγκαλιά με νιάτα από τις Σέρρες.
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΕΛΙΟΣ (δημοσιογράφος: Σήμερα θα πρέπει να μας νιώθετε λίγο πιο κοντά στην Αθήνα σε σχέση με χθες που είμασταν στη Καβάλα (λίγο πιο βόρεια). Είμαι βέβαιος ότι τα παιδιά είναι πολύ ευχαριστημένα που ζουν στις Σέρρες και δεν έχουν κανένα λόγο να θέλουν να ζήσουν στην Αθήνα.
Λοιπόν, περνάμε στο θέμα μας κύριε Παπαδάκη και πρέπει να πούμε ότι στο 6ο Γυμνάσιο Σερρών το οποίο είναι το πρώτο σχολείο στη χώρα μας που κατάφερε να εισχωρήσει στο Internet.
Βγάζει επίσης και την εφημερίδα του σχολείου που είναι On Line μέσω Internet και προβάλλουν όχι μόνο την πόλη τους αλλά ολόκληρη την Ελλάδα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τι κρατάει ο μαθητής στα χέρια του; προφανώς θα είναι η διεύθυνση του Internet site του σχολείου και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να μπει ο κόσμος και να συνδεθεί με το 6ο Γυμνάσιο Σερρών. Να κάνει ζουμ η κάμερα. www.serres.hol.gr/edu/gym6/. Έτσι λοιπόν αγαπητοί τηλεθεατές μπορείτε να επικοινωνήστε με τα παιδιά του 6ου Γυμνασίου.
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΕΛΙΟΣ (δημοσιογράφος: Εγώ να συνεχίσω και να πω ότι το 6ο Γυμνάσιο Σερρών Γιώργο και κυρίες και κύριοι, έχει πάρει παγκόσμιο βραβείο Internet που ήρθε από την Πενσυλβάνια των Η.Π.Α. για τη δουλειά του που έχει κάνει στο Internet.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Παγκόσμιο!!! βραβείο !!!!!!!!
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΕΛΙΟΣ (δημοσιογράφος: Πρέπει να πω εδώ, για να παινέψω και το σπίτι μας, ότι μόλις χθες, ο Υπουργός Παιδείας κύριος Αρσένης έστειλε ένα συγχαρητήριο e-mail στον πρωτεργάτη και τα παιδιά αυτής της δουλειάς και είμαι σίγουρος ότι το έκανε επειδή γνώριζε ότι σήμερα ο ΑΝΤ1 είχε προγραμματίσει να προβάλει το Σχολείο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Γι΄αυτό ακριβώς το έκανε, είμαστε σίγουροι, σου λέει αυτοί θα μας κράξουν σήμερα έχουν τιμηθεί με παγκόσμιο βραβείο και δεν το πήρε κανένας χαμπάρι από το Υπουργείο. Κάλλιο αργά παρά ποτέ Υπουργέ, εμείς εδώ είμαστε.
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΕΛΙΟΣ (δημοσιογράφος: Να περάσουμε στα παιδιά Γιώργο και να ρωτήσω μια μαθήτρια, πώς σε λένε;
ΑΝΝΑ ΜΑΡΓΑΡΟΥ (μαθήτρια): Με λένε Άννα.
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΕΛΙΟΣ (δημοσιογράφος: Πώς καταφέρατε και φθάσατε μέχρι εδώ που είστε αυτή τη στιγμή.
ΑΝΝΑ ΜΑΡΓΑΡΟΥ (μαθήτρια: Χάρη στον καθηγητή μας κύριο Βαγγέλη Γκιμπερίτη, που μας βοήθησε πάρα πολύ, τρέχει συνεχώς να βρει τρόπους αναβάθμισης του εργαστηρίου μας Η/Υ. Μας οργάνωσε και με τις εργασίες που μας δίνει συνεχώς καταφέραμε να φθάσουμε εδώ.
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΕΛΙΟΣ (δημοσιογράφος: Να ρωτήσω μια άλλη μαθήτρια. Λοιπόν Φωτεινή, το ότι το σχολείο σας είναι παγκόσμια γνωστό, το ότι καταφέρατε και μπήκατε στο Internet, το πρώτο βραβείο, το είστε το πρώτο σχολείο που κυκλοφορείτε μια On Line ηλεκτρονική εφημερίδα, όλα αυτά σας δίνουν περισσότερη υπευθυνότητα να συνεχίστε με μεγαλύτερο ζήλο στη συνέχεια;
ΜΠΑΛΛΑ ΦΩΤΕΙΝΗ (μαθήτρια): Οπωσδήποτε, είμαστε το καλύτερο σχολείο και δουλεύουμε αρκετά. Κουραστήκαμε πολύ, το τρέξιμο ειδικά του καθηγητή μας κυρίου Βαγγέλη, η οργάνωση και η προσπάθειες των παιδιών μας έκαναν γνωστούς. Μετά από αυτές τις επιτυχίες μας άρχισαν να μας βοηθούν και να μας υποστηρίζουν οικονομικά και μερικοί φορείς και υπηρεσίες, όπως ο κύριος Δουλγκέρης (προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών). Αν ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα, θα φτάσουμε πολύ ψηλότερα.
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΕΛΙΟΣ (δημοσιογράφος: Για να ρωτήσω τώρα και έναν μαθητή. Από που προέρχονται όλα αυτά τα έσοδα; έχετε ένα εργαστήριο πλήρως εξοπλισμένο με υπερμοντέρνα μέσα, θα μας το πει και ο κύριος καθηγητής σας, ποιοί συμβάλουν σ΄αυτό;
ΡΟΝΤΣΗΣ ΤΑΣΟΣ (μαθητής): Τρέχει συνεχώς ο καθηγητής μας κύριος Γκιμπερίτης για εξεύρεση πόρων, μας βοηθούν διάφοροι παράγοντες απ΄έξω όπως ο Σύλλογος Γονέων, Φίλοι του σχολείου μας και εμείς οι ίδιοι οι μαθητές που δίνουμε κάποια χρήματα για να αγοράσουμε εκπαιδευτικά CD και διάφορα εξαρτήματα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: (διακόπτει κατάπληκτος και σχολιάζει): Βρε Άγγελε, εδώ συμβαίνει ένα θαύμα. Διαπιστώσαμε τα παρακάτω:
1ο Υπέροχα παιδιά από τις Σέρρες είναι πανέξυπνα,
2ο Αυτά τα παιδιά ξέρουν να μιλήσουν, μιλούν τέλεια Ελληνικά με άνεση.
3ο Αυτά τα παιδιά αγαπούν αυτό που κάνουν,
4ο Είναι περήφανοι για το σχολείο τους,
5ο Αγαπούν τον καθηγητή τους, εδώ συμβαίνει ένα θαύμα.
Δεν θα έπρεπε να πάρουν παγκόσμιο βραβείο μόνο για τη δουλειά τους στο Internet αλλά γι΄αυτό που βλέπουμε που ακούμε και εισπράττουμε. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσεις, αυτά τα παιδιά, προβάλλουν και θέματα που μπορούν να βοηθήσουν μέσα από το σχολείο τους και τη χώρα μας στο εξωτερικό; επειδή έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με ολόκληρο τον κόσμο;
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΕΛΙΟΣ (δημοσιογράφος): Να περάσουμε σε έναν μαθητή να μας το πει και στη συνέχεια να περάσουμε στον πρωτεργάτη αυτής της προσπάθειας τον Βαγγέλη Γκιμπερίτη. Λοιπόν, (απευθυνόμενος στον μαθητή Γάλλο Πάρη), εκτός από τα θέματα του σχολείου σας και τα τοπικά, προβάλετε γενικότερα θέματα της Ελλάδας μέσω internet.
ΓΑΛΛΟΣ ΠΑΡΗΣ (μαθητής): Βέβαια. Τα περισσότερα θέματα που προβάλλουμε είναι πανελλαδικού ενδιαφέροντος. Τα θέματά μας καλύπτουν τα πάντα. Πιστεύουμε ότι εκπροσωπούμε άξια την Ελληνική Δημόσια Εκπαίδευση και την έχουμε κάνει γνωστή σε όλη τη γη.
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΕΛΙΟΣ (δημοσιογράφος): Γιώργο, να πάω για λίγο και στον πρωτεργάτη όλης αυτής της προσπάθειας, τον καθηγητή πληροφορικής κύριο Βαγγέλη Γκιμπερίτη ο οποίος έδωσε και δίνει συνεχώς τα φώτα σ΄αυτά τα παιδιά, για να μας πει λίγο περισσότερα πράγματα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Βεβαίως, βεβαίως.
Γκιμπερίτης Βαγγέλης Καθηγητής: Έχει μια πενταετία περίπου , γιατί από τότε ξεκίνησε η δουλειά . Δεν είναι πράγματα που μπορείς να τα κάνεις σε μια μέρα. Έχουμε γίνει λάστιχα εδώ πέρα , εγώ, οι γνωστοί, οι φίλοι μου, οι γονείς, οι κηδεμόνες, ο σύλλογος, η Σερραική κοινωνία γενικότερα.

Δηλαδή για να κάνεις ένα εργαστήριο με υπερμοντέρνο εξοπλισμό όπως είναι το δικό μας κι ελπίζουμε να το κάνουμε καλύτερο , απαιτείται μεγάλος αγώνας και πολύ τρέξιμο. Εγώ με τους μαθητές μου δίνουμε το παράδειγμα. Όποιος θέλει εδώ να συμμετάσχει και να προσφέρει κάτι, πολύ ευχαρίστως  εμείς είμαστε εδώ. Τα παιδιά κάθε χρόνο όταν έρχονται στο σχολείο, δίνουν το χαρτζιλίκι τους. Δύο κατοστάρικα, τρία, για μας έχουν τεράστια αξία και οι 5.000 και οι 10.000 δρχ.
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΕΛΙΟΣ (δημοσιογράφος:  Γι’ αυτό που λέγαμε προηγουμένως , για την επιβράβευση αυτής της προσπάθειας που σας έστειλε ο Υπουργός Παιδείας ;
Γκιμπερίτης Βαγγέλης Καθηγητής: Μάλιστα. Έχω να πω στον κύριο Υπουργό, ευχαριστούμε πάρα πολύ. Αυτό ήταν πολλή μεγάλη τιμή για ‘μένα και για το σχολείο μας να έχουμε τα συγχαρητήρια  του Υπουργού Παιδείας. Βέβαια εγώ πιστεύω πως ο κύριος Υπουργός εκτός απο τα συγχαρητήρια...  ίσως βοηθήσει και λίγο στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:Να βάλει το χέρι στην τσέπη!
Γκιμπερίτης Βαγγέλης Καθηγητής: Γιατί εκεί πονάω εγώ κ.Τσέλιο. Κ.Παπαδάκη
εκεί πονάμε εμείς. Διαθέτω τις ελεύθερες ώρες μου. Εργάζομαι καθημερινά στο σπίτι 4-5 ώρες για το σχολείο, καθώς και τα παιδιά τα ίδια, τα δίνω εργασίες. Ο πόνος ο μεγάλος είναι πώς να εξοικονομήσουμε λίγα χρήματα για να κάνουμε ακόμη καλύτερο το εργαστήριό μας, για να δουλεύουμε ακόμα περισσότερο. Έχουμε κέφια και όρεξη να δουλειά, διαθέτουμε τη γνώση μας, τη δίνουμε , θέλουμε εξοπλισμό. Βοηθείστε όποιος θέλει να βοηθήσει κι εμείς είμαστε εδώ για να αξιοποιήσουμε την κάθε είδους προσφορά. Και κάτι άλλο, "και κανένας να μην βοηθήσει δεν σταματώ".
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ξέρετε αυτό που έχετε κάνει είναι πολύ σημαντικό. Έχετε συσπειρώσει τα παιδιά , τους γονείς , την τοπική δύναμη γύρω από μια προσπάθεια. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κι εμείς πιστεύουμε ότι θα δώσουμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα σ’ αυτούς που μας ακούν: οι μεγάλες εταιρίες , μερικές απ’ αυτές που θέλουν να δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο και να διαφημιστούν.  Πρόσκληση σπόνσορες , των παιδιών ανοιχτή. Πρόσκληση λοιπόν προς όλες τις μεγάλες εταιρίες που μπορούν να πουν: αναλαμβάνουμε εμείς , υιοθετούμε εμείς την προσπάθεια αυτή των παιδιών και τη στηρίζουμε οικονομικά ολόκληρο το χρόνο. Φεύγουν τα λεφτά για κυκλοφορία. Ελάτε , ξέρουμε , όχι φρουφρού κι αρώματα και σε πράγματα τα οποία είναι δημοσιακά ,   μόνο και μόνο γιατί γίνονται
στην Αθήνα αλλά και γιατί γίνονται στη Σέρρες από έναν υπέροχο καθηγητή και από αυτή την υπέροχη αγκαλιά με τα υπέροχα παιδιά. Μπράβο!!!
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΕΛΙΟΣ (δημοσιογράφος:   πριν κλείσουμε, θέλουν κάτι τα παιδιά εδώ πέρα.
ΡΟΝΤΣΗΣ ΤΑΣΟΣ (μαθητής):Είναι δυο φυλλάδια με αφιερώματα, ένα είναι για τον κύριο Παπαδάκη.
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΕΛΙΟΣ (δημοσιογράφος:  Τι ακριβώς είναι για τον κύριο Παπαδάκη;
ΡΟΝΤΣΗΣ ΤΑΣΟΣ (μαθητής): Είναι η αρχικές σελίδες του σχολείου και τις εφημερίδας μας.
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΕΛΙΟΣ (δημοσιογράφος: Και γύρω, γύρω τι έχει;
ΡΟΝΤΣΗΣ ΤΑΣΟΣ (μαθητής): Είναι υπογραφές των παιδιών.
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΕΛΙΟΣ (δημοσιογράφος):  (με θαυμασμό και υψηλό τόνο για τη χειρονομία της προσφοράς). Είναι οι υπογραφές των παιδιών, δώρο για ‘σένα Γιώργο, από τους μαθητές. Όπως π.χ  θα έπαιρνες μία μπάλα από τον Πελέ, έτσι να πω κάτι σαν παράδειγμα, τα παιδιά σου αφιερώνουν την πρώτη σελίδα από το σχολείο τους με τις υπογραφές τους γύρω-γύρω. Εμείς το μόνο που θα κάνουμε είναι να φροντίσουμε να σου το στείλουμε.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:(συγκινημένος με το χέρι στην καρδιά) Είναι ένα από τα ωραιότερα δώρα που θα πάρω. Να σας πω κάτι; Εσείς είσαστε τα σημαντικά πρόσωπα και ΝΑΙ από εσάς θα ζητούσα αυτόγραφο. Από εκείνους που περιφέρονται από μπαράκι σε μπαράκι , από τηλεοπτικό σταθμό σε τηλεοπτικό σταθμό με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Εσείς μ’ ενδιαφέρετε. Να ‘χετε την αγάπη μας από την Αθήνα. Μπράβο που υπάρχετε. Σας ευχαριστούμε.
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΕΛΙΟΣ (δημοσιογράφος:  Καλή σας μέρα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:(απευθυνόμενος στον καλεσμένο της εκπομπής του τραγουδιστή Αντύπα): Πάρα πολύ όμορφη σελίδα της εκπομπής. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω και τον Άγγελο Τσέλιο  που κάνει αγώνα και θα γυρίσει πάρα πολλές περιοχές κι ανακαλύπτει θέματα που δίνουν και σε μας τη δυνατότητα να σκεφτούμε ότι δεν είναι η Ελλάδα της μιζέριας μόνο. Είναι κι αυτά τα παιδιά που κανένας δεν έχει δείξει ενδιαφέρον. Έστειλε ο Υπουργός  βέβαια συγχαρητήριο τηλεγράφημα. Το  χέρι στην τσέπη κύριε Υπουργέ γι ‘αυτή την προσπάθεια. Αλλά να ποια είναι η Ελλάδα , να ποιο είναι το μέλλον αυτού του τόπου.  «ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»