Η ΣΥΝΤΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ Οκτώβρη '99
Με την πρόεδρο της ΔΕΠΚΑ Σερρών, κ. Καίτη Εμμανουηλίδου
(δείτε τις όλες τις προηγούμενες συνεντεύξεις μας)

 
Η πρόεδρος της ΔΕΠΚΑ Σερρών κ Εμμανουηλίδου, με τους 
μαθητές της δημοσιογραφικής ομάδας του Γυμνασίου.
    Η κυρία Εμμανουηλίδο, ένα άτομο που αφιέρωσε τη ζωή της στα
κοινωνικά με τα οποία ασχολείται δεκαετίες. Δημοτικός Σύμβουλος
Σερρών για μακρό χρονικό διάστημα, διαθέτει τεράστια εμπειρία 
στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και του νομού.
    Μας δέχτηκε ευγενέστατα και με μεγάλη προθυμία.
Η κυρία Εμμανουηλίδου. 
Πρόεδρος της ΔΕΠΚΑ του 
Δήμου Σερρών.
Για τις συνεντεύξεις μας χρησιμοποιούμε: 2 δημοσιογραφικά κασετόφωνα, φωτογραφική μηχανή, Βιντεοκάμερα. Στη συνέχεια γίνεται απομαγνητοφώνηση και την αναλαμβάνουν οι συμμαθητές μας της ομάδας Web Team οι οποίοι ετοιμάζουν τις φωτογραφίες και πληκτρολογούν τα κείμενα. Τέλος, ο καθηγητής μας κύριος Βαγγέλης Γκιμπερίτης, που είναι και ο συντονιστής όλης της εφημερίδας και του site του σχολείου μας, αναλαμβάνει την δημιουργία της τελικής σχεδίασης της σελίδας και την τοποθέτησή της στο υπερδίκτυο.
Οι μαθητές της ομάδας συνεντεύξεων: Αυγερινού Χρυσάνθη, Κοτρώνη Ελίνα, Ζγέρα Νάντια,  Παπαδοπούλου Μαρία, Παπαδοπούλου Δέσποινα, Τουτουντζής Μάρκος, Κότσικας Μανώλης, Παπακωνσταντίνου Νίκος, Μπορμπουδάκης Κώστας, Δήμου Νατάσα, Χατζηπέτκου Σέμη, Μουταφτσή Μαρία, Σαρμαδάκης Γιάννης, Αγαπίου Βαγγελίτσα, Φουντούκη Ζωή, Τζελέπη Παυλίνα. Υπεύθυνος καθηγητής  Βαγγέλης Γκιμπερίτης. 

Αυτό το μήνα η συνέντευξη αφορά τη
Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Σερρών

Κυρία Πρόεδρος,
1. Τι είναι η Δ.Ε.Π.Κ.Α; τι σημαίνουν τα αρχικά της και πότε ιδρύθηκε;
        Δ.Ε.Π.Κ.Α. είναι Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Σερρών δηλαδή είναι το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Σερρών. Είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε από το 1984 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
2.    Πόσα τμήματα- Τι δραστηριότητες περιλαμβάνει;
       Υπάρχουν τμήματα για κάθε πολίτη αυτής της πόλης, δηλαδή: Εικαστικό εργαστήρι, μουσική σχολή προγράμματα μαζικού αθλητισμού, βιβλιοθήκη, ώρα του παραμυθιού, τομέας του θεάτρου και του χοροθεάτρου, πληροφορική, εκθετήριο και 4 περιφερειακά κέντρα που φιλοξενούν τις ίδιες δραστηριότητες.
3.    Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο στις δραστηριότητες;
       Το μεγάλη δεν είναι το 100% το οποίο θα περιμένουμε αλλά είναι καλό
4. Υπάρχει κάποιο εργαστήρι πληροφορικής;  Πόσο καλά εξοπλισμένο είναι;
Το εργαστήρι μας έχει μόλις τώρα ξεκινήσει με καινούρια υποδομή και διαθέτει ότι καινούριο υπάρχει στην πληροφορική. Είναι περίπου όπως και το ξακουστό εργαστήριο του σχολείου σας, και έχουμε έναν πολύ αξιόλογο επικεφαλής τον οποίο γνωρίζετε (είναι ο καθηγητής σας κ. Γκιμπερίτης).
5. Τι άλλες προοπτικές υπήρχαν στη Δ.Ε.Π.Κ.Α. δηλαδή υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία ενός καινούργιου τμήματος;
     Οι προοπτικές που υπάρχουν είναι να δημιουργηθούν νέοι μεγαλύτεροι χώροι όπως ο κινηματογράφος και η σκηνή θεάτρου έτσι ώστε εσείς τα παιδιά, να μπορείτε να απολαμβάνετε καλύτερα της δραστηριότητες της Δ.Ε.Π.Κ.Α. Και τέλος επιδιώκουμε να γίνονται περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις, στο κέντρο απ'ότι γίνονται σήμερα.
6. Ποιανού ιδέα ήταν η δημιουργία της Δ.Ε.Π.Κ.Α. και από πού χρηματοδοτείται;
Το πολιτιστικό κέντρο από τότε που ιδρύθηκε χρηματοδοτείται κατά 99% από το Δήμο Σερρών.
7. Τι πτυχία έχουν οι εισηγητές και επιμορφωτές της ΔΕΠΚΑ;
Πιστεύω ότι έχουμε ότι καλύτερο δυναμικό έχει η πόλη δηλαδή για τα εικαστικά έχουμε πτυχιούχους παρόμοιου κλάδου, για την πληροφορική πτυχιούχους του ίδιου κλάδου κ.α.
8. Πόσους εργαζόμενους απασχολεί;
     Εχουμε 20 άτομα μόνιμο προσωπικό και από την περίοδο του Σεπτέμβρη μέχρι τον Ιούνη γύρω στα 100 άτομα.
9. Σκοπεύετε να κάνετε κάποια ξεχωριστή εκδήλωση για το MILLENNIUM;
     Το πρόγραμμα θα είναι λιτό δηλαδή θα ξεκινήσει στις 10:00 η ώρα μια γιορτή σε κάθε γειτονιά της πόλης με μικρά χορευτικά και γύρω στις 11:30 χορεύοντας όλοι αυτοί μαζί θα έρθουν στην πλατεία, όπου θα γίνει μια μικρή συναυλία. Η επίσημη εκδήλωση του Δήμου Σερρών για το MILLENNIUM θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου με μια συναυλία του συμπολίτη μας του Ανδρέου μαζί με την κ.Τσαλιγοπούλου με την κ.Τάνια Τσανακλίδου και τον Ιωαννίδη για 2 βραδιές την Δευτέρα και την Τετάρτη και τα έσοδα αυτής της εκδήλωσης θα δοθούν στο Μοναστήρι Σερρών.
10. Η Δ.Ε.Π.Κ.Α. Σερρών μήπως συνεργάζεται με κάποια Δ.Ε.Π.Κ.Α. άλλης πόλης;
     Εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε ξεκινήσει μια συνεργασία με τους υπόλοιπους δήμους του νομού μας το οποίο πιστεύουμε πως θα  επιφέρει καρπούς.
11. Ποιος είναι ο σκοπός της Δ.Ε.Π.Κ.Α. και με ποιον τρόπο συμβάλει στη βελτίωση της κοινωνίας;
     Ο σκοπός της είναι να ενδείξει τις δυνάμεις του τόπου μας και να προβάλει την δημιουργική προσπάθεια των συμπολιτών και φυσικά να έχει τη δυνατότητα ο πολίτης να ξέρει τι γίνεται στον τόπο του.
12. Εσείς πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη Δ.Ε.Π.Κ.Α.;
     Εγώ είμαι ένας πολίτης του δήμου που 1984 μπήκα στη διοίκηση του πνευματικού κέντρου εκείνης της εποχής όπου ήμουνα 4 χρόνια γενικός γραμματέας σταμάτησα για 4 χρόνια, επανήλθα για άλλα 4 σαν έφορος του πνευματικού κέντρου και σταμάτησα για 4 χρόνια και ξαναήρθα σαν πρόεδρος στις 10 Ιανουαρίου 1999