Η ΣΥΝΤΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ Σεπτεμβρίου 2001
Με τον τότε, Πρόεδρο του Νοσοκομείου Σερρών
(και σήμερα του ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης)
κ. Σιώτη Θεοχάρη
(δείτε τις όλες τις προηγούμενες συνεντεύξεις μας)

Ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου κ. Σιώτης
με τους δημοσιογράφους μαθητές
Για τις συνεντεύξεις μας χρησιμοποιούμε: 2 δημοσιογραφικά κασετόφωνα, 3 φωτογραφικές μηχανή, Βιντεοκάμερα. Στη συνέχεια γίνεται απομαγνητοφώνηση και την αναλαμβάνουν οι συμμαθητές μας της ομάδας Web Team οι οποίοι ετοιμάζουν τις φωτογραφίες και πληκτρολογούν τα κείμενα. Τέλος, ο καθηγητής μας κύριος Βαγγέλης Γκιμπερίτης, που είναι και ο συντονιστής όλης της εφημερίδας και του site του σχολείου μας, αναλαμβάνει την δημιουργία της τελικής σχεδίασης της σελίδας και την τοποθέτησή της στο υπερδίκτυο.
Οι μαθητές της ομάδας συνεντεύξεων: ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ - ΜΑΝΑΤΑΚΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ - ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΝΑΤΑΣΑ - ΜΙΓΚΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ - ΚΛΑΛΙΩΤΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ - ΚΑΣΑΠΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ - ΟΙΚΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ -  ΜΠΑΙΡΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ -  ΚΟΥΤΣΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ -  ΒΕΝΕΤΙΔΟΥ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ  - ΤΑΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΣΑΒΒΑΣ ΝΙΚΟΣ - ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ  ΣΤΕΛΙΟΣ - ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - ΑΣΠΑΝΙΤΖΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ - ΓΟΥΛΑ  ΜΑΡΙΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΑΝΝΥ - ΑΣΠΑΝΙΤΖΕ ΕΙΡΗΝΗ -  ΓΚΕΚΑ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ - ΖΑΧΑΡΙΟΥ  ΑΠΟΣΤΟΛΙΝΑ - ΒΑΚΑΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ - ΜΑΓΓΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
Υπεύθυνος καθηγητής  Βαγγέλης Γκιμπερίτης. 
Την παρούσα συνέντευξη έκανε η φοβερή ανερχόμενη ομάδα της δευτέρας Γυμνασίου που φιλοδοξεί να γίνει η καλύτερη ομάδα συνεντέυξεων.Μαυρουδή Κατερίνα, Μάγγογλου Σταυρούλα, Κωνσταντινίδου Ευαγγελία, Κλαλιώτης Παναγιώτης,
Κουκουζέλης Κώστας


Μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης για το Νοσοκομείο Σερρών
Κύριε Πρόεδρε,
Πέστε μας που και πώς παρέχονται οι ιατρικές υπηρεσίες στην πόλη και στο Νομό.
     Καταρχάς, το νοσοκομείο δεν είναι μόνο αυτό που βλέπετε, αλλά υπάρχει και ένα Παράρτημα μέσα στην πόλη, όπου υπάρχουν 6 κλινικές. Δηλαδή το Νοσοκομείο χωρίζεται σε δύο μέρη: ένα το κεντρικό και το παράρτημά του. Επιπλέον, διαθέτει 8 Κέντρα Υγείας διασπαρμένα στο νομό, στο Ροδολίβος, στη Νέα Ζίχνη, στη Μαυροθάλασσα, στη Νιγρίτα, στο Στρυμονικό, στην Ηράκλεια, στη Ροδόπολη και στο Σιδηρόκαστρο, και ένα Κέντρο Ψυχικής Υγείας.
Πόσα άτομα εργάζονται συνολικά στο νοσοκομείο;
     Το προσωπικό που απασχολείται και αντλεί εισοδήματα από το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας είναι συνολικά περίπου 1350 άτομα, όλων των ειδικοτήτων. Το προσωπικό, είναι είτε διοικητικό, ιατρικό ή νοσηλευτικό είτε βοηθητικό και τεχνικό, διαβαθμίζεται σε κατηγορίες και ο καθένας έχει το δικό του μισθολόγιο ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκει και τι βαθμό έχει.
     Το οργανόγραμμα του νοσοκομείου ξεκινά από διοικητικό συμβούλιο το οποίο είναι επταμελές και αποφασίζει επί όλων των θεμάτων που αφορούν το νοσοκομείο. Αποτελείται από τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο, δύο μέλη τα οποία τα ορίζει ο Γενικός Γραμματέας της περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας, και άλλα τρία μέλη, ένας εκπρόσωπος της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, ένας εκπρόσωπος του ιατρικού προσωπικού και ένας ακόμα εργαζόμενος από το νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίοι είναι αιρετοί. Μετά το διοικητικό συμβούλιο, το επόμενο όργανο είναι ο πρόεδρος και ακολουθούν τρεις διευθυντές των τριών υπηρεσιών του νοσοκομείου. Οι τρεις υπηρεσίες που διαθέτει το νοσοκομείο είναι οι εξής: η ιατρική, η νοσηλευτική και η διοικητική. Από κει και πέρα κάθε υπηρεσία έχει τους δικούς της επιμέρους διευθυντές.
     Το διοικητικό προσωπικό είναι αυτό που υποστηρίζει τις λειτουργίες παροχής υγείας στους πολίτες και κατατάσσεται στις εξής κατηγορίες: Υ.Ε., Δ.Ε., Τ.Ε. και Π.Ε. Το Υ.Ε. ( υποχρεωτικής εκπαίδευσης) είναι το βοηθητικό προσωπικό δηλαδή αυτοί που ασχολούνται με την καθαριότητα, με τη σίτιση, οι εργάτες κλπ. Έπονται η κατηγορία Δ.Ε. (δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) στην οποία ανήκουν αυτοί που ασχολούνται με τις διοικητικές εργασίες και οι Τ.Ε. ( τεχνολογικής εκπαίδευσης), οι οποίοι ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο. Οι Π.Ε. ( πανεπιστημιακής εκπαίδευσης) είναι κυρίως οι προϊστάμενοι. Και βέβαια, υπάρχουν και οι βαθμοί ανάλογα, με τα χρόνια υπηρεσίας.
     Το ιατρικό προσωπικό χωρίζεται στις εξής βαθμίδες: επιμελητής Β, επιμελητής Α, αναπληρωτής διευθυντής και διευθυντής. Βέβαια έχουμε και μια κατηγορία ειδικευόμενων γιατρών, δηλαδή αυτών των οποίων έχουν τελειώσει την ιατρική σχολή και οι οποίοι ειδικεύονται σε κάποιον συγκεκριμένο τομέα.
     Το νοσηλευτικό προσωπικό διαθέτει νοσηλεύτριες και αδερφές νοσοκόμες. Οι αδερφές νοσοκόμες είναι αυτές που τελειώνουν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αυτά που ονομάζαμε ΤΕΛ παλιότερα και ΤΕΕ σήμερα, όπου τελειώνοντας εκεί τον κύκλο σπουδών, παίρνουν ένα πτυχίο, είτε νοσηλεύτριας είτε μηχανικού είτε οποιαδήποτε άλλης ειδικότητας που δίνουν στα ΤΕΕ. Μία κατηγορία, λοιπόν, είναι οι αδερφές νοσοκόμες, που έχουν τελειώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μια δεύτερη κατηγορία είναι οι νοσηλεύτριες επιπέδου ΤΕΙ, δηλαδή αυτές που έχουν τελειώσει τα τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και λέγονται νοσηλεύτριες και ανήκουν στην κατηγορία των Τ.Ε. (τεχνολογικής εκπαίδευσης). Στο δημόσιο υπάρχουν οι εξής διαβαθμίσεις: Υ.Ε. (υποχρεωτική εκπαίδευση), Δ.Ε. (δευτεροβάθμια εκπαίδευση), Τ.Ε. (τεχνολογική εκπαίδευση) και Π.Ε. (πανεπιστημιακή εκπαίδευση), όπου ανήκουν οι νοσηλεύτριες που τελειώνουν την πανεπιστημιακή σχολή νοσηλευτικής.
     Επίσης υπάρχει και το παραϊατρικό προσωπικό το οποίο αποτελούν οι χειριστές μηχανημάτων και οι παρασκευαστές.

Στο Νοσοκομείο υπάρχουν γιατροί όλων των ειδικοτήτων ή σε κάποιες περιπτώσεις αναγκάζεστε να καταφύγετε στο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης λόγω έλλειψης γιατρών;
     Υπάρχουν γιατροί όλων των ειδικοτήτων: καρδιολόγοι, παθολόγοι, αναισθησιολόγοι, γυναικολόγοι, ωτορινολαρυγγολόγοι (ωρυλά), μικροβιολόγοι, αιματολόγοι, παιδίατροι και παθογνοανατόμοι. .
     Φυσικά κάποιες ειδικότητες εξειδικευμένες, όπως νευροχειρουργοί, καρδιοχειρουργοί, κυτταρολόγοι, δεν υπάρχουν, αλλά αυτές οι ειδικότητες σύμφωνα με τη διάρθρωση υγείας, βρίσκονται σε μεγαλύτερα περιφερειακά νοσοκομεία. Όπως γνωρίζετε, τα νοσοκομεία είναι χωρισμένα, σύμφωνα με νόμο, σε νομαρχιακά, όπως είναι των Σερρών, και περιφερειακά. Τα νομαρχιακά νοσοκομεία έχουν τις πιο απαραίτητες ειδικότητες και κλινικές, ενώ αντίθετα τα περιφερειακά που αναφέρονται σε μια διοικητική περιφέρεια, όπως είναι η περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία ανήκει και ο Νομός Σερρών, έχουν απαραίτητα γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και των πλέον εξειδικευμένων, γιατί καλύπτουν τις ανάγκες μιας ευρύτερης περιοχής και όχι ενός νομού.
     Όταν παρουσιάζεται σε κάποιον ασθενή πρόβλημα που εμείς εδώ δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, αν και αυτές οι περιπτώσεις είναι σπάνιες, τότε τα περιστατικά αυτά τα μεταφέρουμε σε κάποιο μεγαλύτερο νοσοκομείο, κυρίως σε κάποιο από τα περιφερειακά της Θεσ/νίκης.
     Βέβαια, το να δημιουργήσουμε για παράδειγμα ένα τμήμα νευροχειρουργικό θα είναι αντιοικονομικό, δεν θα είναι βιώσιμο, όπως λέμε, γιατί δεν υπάρχουν τέτοια περιστατικά για να μπορούν να στηρίξουν ένα τέτοιο νοσηλευτικό τμήμα. Γι’ αυτό και τέτοιες ειδικότητες βρίσκονται μόνο σε περιφερειακά νοσοκομεία, όπου μια τέτοια μονάδα μπορεί να είναι βιώσιμη, αφού αναφέρονται σε ένα μεγάλο μέρος ανθρώπων.

Ναι, όμως ο ασθενής δε διατρέχει κίνδυνο κατά τη μεταφορά του από το ένα νοσοκομείο στο άλλο;
     Όταν είναι κρίσιμη η κατάσταση του ασθενούς, κατά τη μεταφορά του, υπάρχει υποχρεωτικά και συνοδεία γιατρού. Μεταφέρεται με κινητή μονάδα, που έχει όλα τα απαραίτητα μέσα για να στηρίξει τον ασθενή μέχρι να φτάσει στον προορισμό του. Αυτές οι περιπτώσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες, δηλαδή μπορεί να υπάρξει μία ή το πολύ δύο το χρόνο. Οι περισσότερες είναι άπλες περιπτώσεις, που απλώς χρειάζονται μια επέμβαση, που είναι αδύνατο να γίνει στο υπάρχον νοσοκομείο, αλλά δεν είναι κάτι επείγον, δηλαδή μπορεί να γίνει σε μια-δυο μέρες, σε μια εβδομάδα ή ακόμη και σε έναν μήνα, ανάλογα με το περιστατικό.
     Δεν είναι λογικό να κατασπαταλάμε πόρους για να δημιουργήσουμε μονάδες σε νοσοκομεία όπου τα περιστατικά είναι μηδενικά. Αν υποθέσουμε ότι δημιουργούμε μια καρδιοχειρουργική μονάδα θα πρέπει να πληρώσουμε τους καρδιοχειρουργούς και τους λοιπούς γιατρούς, να στελεχώσουμε το τμήμα αυτό με νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, αλλά και με μηχανήματα που απαιτούνται. Και εφόσον πληρώσουμε εμμέσως όλοι οι πολίτες μέσω του τακτικού προϋπολογισμού για τη λειτουργία αυτού του τμήματος, στο τέλος θα διαπιστώσουμε ότι θα εξυπηρετεί μόνο δυο-τρία περιστατικά, ενώ θα πρέπει να εξυπηρετεί διακόσια, τετρακόσια ή ακόμα και πεντακόσια για να είναι βιώσιμη.


Το σημερινό Νοσοκομείο

Σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, αν κάποιος χρειαστεί να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο με συνοδεία γιατρού θα μεταφερθεί με ασθενοφόρο ή με ελικόπτερο;
     Έχει πολύ μεγάλη σημασία, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι μεταφορά με τόση άνεση γίνεται μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα μετά από ένα τροχαίο ατύχημα και κυρίως όταν ο ασθενής έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κάτι πολύ επικίνδυνο που μπορεί να επιφέρει το θάνατο, αν η μεταφορά του ασθενούς δεν είναι άμεση και γρήγορη. Αλλά εν πάση περιπτώσει, εμείς χρησιμοποιούμε κινητές μονάδες και ασθενοφόρα, που τα ασθενοφόρα απλώς κάνουν μια μεταφορά. Οι κινητές μονάδες προσφέρουν ταυτόχρονα και υπηρεσίες. Έχουν μέσα μηχανήματα, τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν τον ασθενή μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο.
     Τώρα σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όταν π.χ. παρουσιαστεί ένα τέτοιο περιστατικό, κάτι εξαιρετικά σπάνιο που συμβαίνει κυρίως στα νησιά, και χρειαστεί ελικόπτερο για να μεταφέρει τον ασθενή, υπάρχει το Ε.Κ.Α.Β., το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, το οποίο διαθέτει και ελικόπτερα, αλλά και άλλα μέσα για την άμεση μεταφορά των ασθενών. Τώρα δώσαμε μια ώθηση στα Ε.Κ.Α.Β. και ήδη τα εξοπλίζουμε με νέες κινητές μονάδες, ασθενοφόρα και ελικόπτερα, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα για να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές από την έλλειψη μέσων μεταφοράς.

Υπάρχει ικανοποιητικός εξοπλισμός στο νοσοκομείο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών;
     Υπάρχουν τόσα μηχανήματα, εργαλεία και φάρμακα ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των ασθενών. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Ε.Σ.Υ. σε ένα νομαρχιακό νοσοκομείο υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός και οι κατάλληλες ειδικότητες του ιατρικού, του νοσηλευτικού και του διοικητικού προσωπικού ώστε να επαρκούν για τις ανάγκες του πληθυσμού του Νομού. Βέβαια με τη μεταφορά μας στο νέο νοσοκομείο στο τέλος του, και μόλις ξεπεραστούν κάποια προβλήματα, θα υπάρχει ο πλέον σύγχρονος εξοπλισμός και ο οποίος βρίσκεται ήδη στις εγκαταστάσεις του καινούργιου Νοσοκομείου, όπου θα είναι πιο άνετη και πιο εύκολη η παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς.

Ποιες είναι οι ελλείψεις και οι δυσκολίες που υπάρχουν στο Νοσοκομείο;
     Θα πρέπει, καταρχήν, να σας πω ότι εδώ δεν υπάρχουν ράντζα. Υπήρχε μια
αντίληψη στη λειτουργία του νοσοκομείου γενικότερα, με βάση τις κλίνες. Τα κρεβάτια κατανέμονταν στις κλινικές και από εκεί και πέρα θα παρουσιάζονταν το φαινόμενο η μία κλινική να είναι γεμάτη και να βάζει ράντζα, ενώ η άλλη να είναι άδεια. Αυτήν την αντίληψη εμείς την καταργήσαμε και είπαμε και ότι δεν θα υπάρχει ράντζο έστω κι αν υπάρχει ένα μόνο κενό κρεβάτι.

Πότε περίπου υπολογίζετε ότι θα μεταφερθεί το Νοσοκομείο στο καινούργιο κτίριο;
Ήδη έχει τελειώσει η κατασκευή του, αλλά θα μεταφερθεί όταν θα ξεπεραστούν κάποια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ της κατασκευάστριας εταιρίας και του Υπουργείου Υγείας. Υπολογίζουμε ότι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα.


Νέο Περιφερειακό Νοσοκομείο Σερρών

Υπάρχει ίση μεταχείριση σε όλους τους ασθενείς;
     Δεν μπορεί να γίνει και αλλιώς η μεταχείριση είναι ίση σε όλους τους ασθενείς, δεν υπάρχουν πολίτες ή ασθενείς Α και Β κατηγορία όλοι αντιμετωπίζονται κατά τον ίδιο τρόπο σ’ όλα τα προβλήματα υγείας που έχουν δεν γίνεται διαχωρισμός σε καμιά περίπτωση. Τώρα βέβαια να πούμε κάτι άλλο αν βέβαια ένας ασθενής έχει ένα φίλο γιατρό ή συγγενή ή οτιδήποτε άλλο φυσικά εκείνος θα τον προσέξει περισσότερο. Τώρα σαν νοσοκομείο έχει ίση μεταχείριση ανάμεσα στους ασθενείς ανεξάρτητα με τα οικονομικά τους ακόμα και αν ανήκουν στην κατηγορία των αλλοδαπών, των μεταναστών ή οτιδήποτε άλλο.

Υπήρξε φορά που είχατε κάποιο πρόβλημα με την οικογένεια κάποιου ασθενή;
     Τέτοια προβλήματα δεν νομίζω να παρουσιάζονται βέβαια όμως μερικές φορές παρουσιάζονται γιατί μερικοί θέλουν να μεταφέρουν κάποιους δικούς τους ασθενείς σε άλλα  νοσοκομεία δικής τους επιλογής. Για να γίνει μια μεταφορά κάποιου ασθενή από εδώ για Θεσσαλονίκη πρέπει να μην μπορεί εδώ το δικό μας νοσοκομείο ή κλινική να προσφέρει αυτό που χρειάζεται ο ασθενής είτε γιατί λείπουν μερικά μηχανήματα ιατρικά είτε γιατί λείπουν κάποιες ιδιότητες. Είχε έρθει πρόσφατα κάποιος ασθενής ο συγγενής του οποίου δεν ήθελε να γίνει εδώ η εγχείρηση για ένα κάταγμα στο πόδι αλλά να πάει στη Θεσσαλονίκη και είχε την απαίτηση να τον πάμε εμείς, να διαθέσουμε τα ασθενοφόρα και τους υπαλλήλους ενώ μπορούσανε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες αυτές εδώ. Έτσι σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν μεταφέρουμε τους ασθενείς γιατί είναι σπατάλη φόρου και εμείς σεβόμαστε τα χρήματα του λαού.

Πριν έρθουμε εδώ βγήκαμε στους δρόμους και ρωτήσαμε αν οι άνθρωποι είναι ικανοποιημένοι από το νοσοκομείο και το 90% μας απάντησε ΟΧΙ και μόλις το 10% είπε ΝΑΙ
     Αν έγινε μια γενική ερώτηση είναι πολύ πιθανό να πήρατε τέτοια απάντηση. Πρέπει η ερώτηση να γίνει συγκεκριμένη. Πρέπει αυτοί που ρωτήσατε να δηλώσουν σε ποιο κομμάτι ή τμήμα η υπηρεσία δεν τους ικανοποιεί. Θα πρέπει όταν κάνετε τέτοιες έρευνες να ρωτάτε συγκεκριμένα ποια υπηρεσία που ζητάτε δεν σας ικανοποίησε σωστά ή δεν σας ενημέρωσε σωστά. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις πιστεύω ότι δεν θα μπορούν να βρουν κάτι να αποδείξουν.

Και όμως έχουμε ακούσει ότι κάποτε ένα παιδί είχε μια μεγάλη πληγή στο πόδι του, μεταφέρθηκε εδώ, του έβαλαν γύψο και το παιδί μπορούσε να πάθει γάγκραινα και να του κόψουν το πόδι όμως με παρέμβαση των γονιών του, τον πήγαν στο Κιλκίς και έτσι δεν του το έκοψαν.
     Ένας και να μην είναι γιατρός, γύψο πάνω στη πληγή δεν θα μπορούσε να βάλει γιατί και εσύ που δεν είσαι γιατρός θα βάλεις πρώτα κάτι άλλο πάνω στη πληγή και μετά γύψο. Εγώ μπορώ να μιλήσω για ένα διάστημα 2- 2,5 χρόνων που είμαι ο επικεφαλής αυτού του νοσοκομείου και μιλάω από τα μέσα του 98 μέχρι σήμερα. Από τότε έχουμε αλλάξει πολλές λειτουργικές διαδικασίες, έχουμε δώσει νέα συστήματα για να γίνει πιο αποτελεσματική η παροχή υγείας στους πολίτες και γενικά έχουμε πάρει μια σειρά μέτρων που έχει βελτιώσει κατά πολύ τα πράγματα.
     Πριν κάνουμε το σημείο υποδοχής ένας ασθενής άνοιγε πόρτες δεξιά και αριστερά για να δει που πρέπει να πάει και τι να κάνει και αυτό είναι λογικό γιατί όποιος έρχεται στο νοσοκομείο δεν γνωρίζει τις διαδικασίες. Ενώ η νοσηλεύτρια θα πάρει τον ασθενή από το χαίρει και θα τον οδηγήσει εκεί που πρέπει. Τώρα ο καθένας περιμένει τη σειρά για να εξυπηρετηθεί ενώ πιο μπροστά υπήρχαν φωνές και καυγάδες. Αλλά όλα αυτά τα προβλήματα λύθηκαν με τον καιρό και αυτό το σημείο υποδοχής είναι μια παρέμβαση που βελτιώνει και την εικόνα του νοσοκομείου αλλά και κάνει πιο σωστή την υποδοχή υπηρεσιών υγείας σ’ αυτών που την έχουν ανάγκη.
     Παλιά ο ασθενής δεν ήξερε ποιος γιατρός είναι στο ιατρείο του  και ποιος γιατρός παρέχει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες υγείας ενώ τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ με μια σειρά παρεμβάσεων που έχουμε κάνει στο νοσοκομείο. Όλα αυτά έχουν κάνει τη λειτουργία του νοσοκομείου πιο αποτελεσματική από την καθαρότητα, στα αποτελέσματα που βγαίνουν στα εργαστήρια του νοσοκομείου μέχρι και τη συμπεριφορά του προσωπικού προς τον ασθενή. Έρευνες που έχουν γίνει από τους ανθρώπους που επισκέπτονται το νοσοκομείο αλλά και έγγραφα με τα οποία επικροτούν όλα όσα γίνονται.

Όλοι μας ξέρουμε ότι δίπλα στο καινούργιο νοσοκομείο βρίσκεται ένα νυχτερινό κέντρο Το Ραντεβού. Υπάρχει περίπτωση το βράδυ να μην μπορούν να ησυχάσουν οι ασθενείς. Αν όχι τόσο καλή μόνωση έχει το νοσοκομείο;
     Το νοσοκομείο έχει πολύ καλή μόνωση αλλά δεν είναι αυτό, το Ραντεβού θα φύγει από εκεί και ήδη έχουν βγει δικαστικές αποφάσεις που διατάζουν την απομάκρυνση του από εκεί αλλά και πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί γιατί δεν έχει άδεια λειτουργίας. Το ραντεβού είναι μέσα στο χώρο του νοσοκομείου και πολύ σύντομα θα φύγει πριν να λειτουργήσει το νοσοκομείο.

Όταν θα αρχίσει να λειτουργεί το καινούργιο νοσοκομείο αυτό το νοσοκομείο θα συνεχίσει να λειτουργεί;
     Έχουμε μελετήσει και σχεδιάσει τέτοιες προτάσεις τις οποίες τις έχουμε υποβάλλει στην περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας και στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να ενταχθούν στα χρηματοδοτούμενα έργα με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτό που λέμε τρίτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης. Το νοσοκομείο είναι για να παρέχει υπηρεσίες υγείας σε δεύτερο βαθμό ενώ τα περιστατικά σε πρώτο βαθμό πρέπει να τα βλέπουν τα κέντρα υγείας που έχουμε στο νομό.
     Επίσης θα κάνουμε και εδώ ένα κέντρο υγείας για τους κατοίκους της πόλης, για τις ελαφρές περιπτώσεις να έρχονται εδώ και στις ποιο βαριές να πηγαίνουν στο νοσοκομείο.


Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστούμε πάρα πολύ.


  Επιστροφή στην κεντρική σελίδα της εφημερίδας