Η ΣΥΝΤΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ Απριλίου 2001
Με την Υπεύθυνη του Συλλόγου "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"
κ. Κατερίνα Μπουτιέρου
(δείτε τις όλες τις προηγούμενες συνεντεύξεις μας)

 
Για τις συνεντεύξεις μας χρησιμοποιούμε: 2 δημοσιογραφικά κασετόφωνα, 3 φωτογραφικές μηχανή, Βιντεοκάμερα. Στη συνέχεια γίνεται απομαγνητοφώνηση και την αναλαμβάνουν οι συμμαθητές μας της ομάδας Web Team οι οποίοι ετοιμάζουν τις φωτογραφίες και πληκτρολογούν τα κείμενα. Τέλος, ο καθηγητής μας κύριος Βαγγέλης Γκιμπερίτης, που είναι και ο συντονιστής όλης της εφημερίδας και του site του σχολείου μας, αναλαμβάνει την δημιουργία της τελικής σχεδίασης της σελίδας και την τοποθέτησή της στο υπερδίκτυο.
Οι μαθητές της ομάδας συνεντεύξεων: Πάτση Μαρία, Τούσιου Χρύσα, Πραγκαλούδη Τασούλα, Πάνος Βασίλης,  Πραγκαλούδη Ιωάννα, Καμήλαλης Σπύρος, Πλιούκας Χρηστος,  Πορτοκαλίδου Χριστίνα, Βεράνη Στέλλα, Καραδημητρίου Γεωργία,  Καλλινικίδου Νατάσα, Καρδάκου Ιωάννα,  Πάλλας Γιώργος, Κανταλή Κατερίνα, Στεφανίδης ιορδάνης. 
Υπεύθυνος καθηγητής  Βαγγέλης Γκιμπερίτης. 


Κυρία Μπουτιέρου, πως δημιουργήθηκε ο σύλλογος;

Ο σύλλογος δημιουργήθηκε μετά από την επιθυμία ενός παιδιού του Αντρέα Γιαννόπουλου ο οποίος λίγο πριν χάσει της μάχη με την ζωή από όγκο στο κεφάλι ζήτησε μέσω μιας τηλεοπτικής εκπομπής της ΄΄Κόκκινης Κάρτας΄΄ του Γιώργου Παπαδάκη πριν από 6 περίπου χρόνια να δημιουργηθεί ένας σύλλογος ο οποίος να προστατεύει τα δικαιώματα ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, ηλικίας, εθνότητας.
Ο σύλλογος δημιουργήθηκε το 1996. Μέσα σε αυτή τη χρονιά έχουν γίνει πολλά πράγματα και αυτό χάρη στην συμπαράσταση του απλού κόσμου αλλά κυρίως τον παιδιών που βοήθησαν πάρα πολλή. Έχουμε και μια γραμμή S.O.S 1056 η οποία απευθύνεται σε όλα τα παιδία αλλά και στους πολίτες που θέλουν να καταγγείλουν κάποιο περιστατικό.

Που στεγάζονται και φιλοξενούνται τα παιδία;;
Τα παιδία που φιλοξενούμε αυτό το διάστημα είναι περίπου 40-45. Βέβαια έχουμε φιλοξενήσει πάνω από 200 παιδία. Τα φιλοξενούμε προσωρινά μέχρι να βρεθεί κάποια λύση, είτε να γυρίσουν στην οικογένεια τους ή στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Στεγάζονται στα 3 σπίτια φιλοξενίας στο Μαρούσι, στη Νίκαια, και στο Περιστέρι και παρακολουθούνται από κοινωνικούς λειτουργούς. Όλα τα παραπάνω γίνονται πάντα μετά από εισαγγελική άδεια.

Ποια είναι τα τελευταία νέα του συλλόγου σας;
Είναι πολύ ευχάριστα και σημαντικά γιατί πριν από 15 μέρες ήρθε στα χέρια του συλλόγου επισήμως πλέον το πλοίο Ιπποκράτης. Ένα πλοίο που εδώ και 10 χρόνια βρίσκονταν αγκυροβολημένο στο Πέραμα. Αγοράστηκε από το κράτος για να γίνει πλωτό νοσοκομείο για τα ακριτικά νησιά.

Ο σύλλογος μας είχε την επιθυμία να του παραχωρηθεί αυτό το πλοίο προκειμένου να γίνει χώρος στέγασης παιδιών και γονιών, χώρος δημιουργίας, απασχόλησης, εκδηλώσεων, συνεδριάσεων, συνεντεύξεων κ.α . Το πλοίο είναι χωρητικότητας 300 ατόμων.
Μέσα στον επόμενο μήνα πρόκειται να αρχίσουμε πρόγραμμα για τα παιδιά τον φαναριών το οποίο είχαμε αρχίσει πριν από 2 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και στο Περιστέρι.
Επίσης εκδίδουμε την εφημερίδα του συλλόγου μας. Το πρώτο τεύχος το βγάλαμε πριν 1 χρόνο. Η εφημερίδα γράφετε από τα παιδία του συλλόγου κάνουν τα ρεπορτάζ τους, γράφουνε τους προβληματισμούς τους, τις ιδέες τους, έχουνε στήλες ιατρικές, ταξιδιωτικές κ.α . Αυτή η εφημερίδα βγήκε χάρη στην συμπαράσταση διάφορων χορηγών όπως ο δημοσιογραφικός όμιλος Λαμπράκη κ.α . Έχουμε βγάλεί προς το παρών 4 τεύχη της εφημερίδας μας. Ευχαριστούμε το 6ο Γυμνάσιο Σερρών και πιστεύουμε ότι θα συνεχίσετε να συνεργάζεστε μαζί μας.
Επίσης έχουμε την καλλιτεχνική μας ομάδα, την ομάδα αγγειοπλαστικής, ζωγραφικής κ.α .Οργανώνουμε πολύ συχνά εκδρομές. Η ομάδα οικολογίας έχει κάνει αναδάσωση στην περιοχή της Πεντέλης, και πάρα πολλές άλλες δραστηριότητες.  Επιστροφή στην κεντρική σελίδα της εφημερίδας