ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
Το άρθρο γράφουν μαθητές της συντακτικής ομάδας

Αρθρο: Υπερτιμολογημένα επαγγέλματα - Κοινωνική αγανάκτηση
Μαρία Ματζιρίδη
Μωησίδου Βασιλεία
Κουρίδης  Παναγιώτης
Μαλισιανός Γρηγόρης
& Ομάδα σύνταξης
Μαθητές Α' Τάξης 6ου Γυμνασίου Σερρών

Δυστυχώς στις μέρες μας υπάρχουν κάποια υπερτιμολογημένα επαγγέλματα όπως οι παρουσιαστές πρωινών εκπομπών, σατιρικών εκπομπών, τραγουδιστών, ποδοσφαιριστών κλπ. Στην ίδια θέση βρίσκονται και πολλοί άλλοι οι οποίοι παίρνουν τριπλάσιες και τετραπλάσιες αμοιβές απ’ αυτές που θα ‘πρεπε να παίρνουν.

Και το ερώτημα είναι αγαπητοί  αναγνώστες εάν οι ποδοσφαιριστές και οι τηλεπαρουσιαστές αμείβονται με τόσα χρήματα, με πόσα χρήματα θα πρέπει να αμείβονται οι επιστήμονες γιατροί, ερευνητές (με την ευκαιρία, γνωρίζουμε διδάκτορα σε ερευνητικό που λαμβάνει 700 ευρώ το μήνα). Οι καθηγητές και οι επιστήμονες που κάνουν συνεχώς ανακαλύψεις και γενικά προσφέρουν τόσα πολλά στην κοινωνία; Μπορεί μια από αυτές τις ξανθές να μας πει η ίδια πόσο έπρεπε να παίρνει τον μήνα ο Παπανικολάου (για το γνωστό τεστ) και μετά να μας πούνε αν θα έπρεπε να πληρώνονται και αυτές. Τι να πούνε και οι καθηγητές πανεπιστημίου με επίσημο μισθό 2.000 το μήνα, δεν δικαιούνται καμιά παρατυπία;

Πότε θα δούμε μεταγραφές και πριμ σε επιστήμονες, καλούς δασκάλους, καθηγητές, σωστούς και άξιους επαγγελματίες, καλούς υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους; Εμείς έχουμε πρότυπο τον καθηγητή μας και όχι όποιον νάναι, ποιοί  θα τον κάνουν πρόταση μεταγραφής ;;;;;;;;;

Μέχρι πότε θα τρώμε σκουπίδια στη μάπα και ταυτόχρονα θα πληρώνουμε ορισμένα προϊόντα ακριβότερα; γιατί μη μας περνάτε για ηλίθιους, καταλαβαίνουμε ότι τα σκουπίδια της τηλεόρασης πληρώνονται από τη διαφήμιση.
Α μη ξεχάσουμε, θέλουμε να μας πει κάποιας τηλεθεατής, εκτός από το μίνι με τα πόδια έξω και τα στήθια σχεδόν όλα έξω, ποια είναι τα υπόλοιπα προσόντα που χρειάζονται;
ΕΓΙΝΕ Η ΓΥΜΝΙΑ & Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;


Διαβάστε μεροκάματο... στην τηλεόραση 1.100.000 ευρώ,  Ειδικότερα, το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών θέλει κάποια παρουσιάστρια να δέχεται προτάσεις από κανάλια που ξεπερνά κατά πολύ το 1,5 εκατομμύριο ευρώ ετησίως! ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΟΣΜΕ.
Τα "αστρονομικά" ποσά όμως δεν αφορούν μόνο μία αλλά και άλλες ΦΙΡΜΕΣ της τηλεόρασης. Στο ποσόν του 1.100.000 ευρώ ανέρχονται σύμφωνα με πληροφορίες και οι απολαβές αρκετών άλλων με προσόντα να μη πούμε τι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι περισσότεροι από αυτούς θα δέχονταν να εργαστούν και με 10.000 όχι την ημέρα αλλά τον μήνα.

Αμ, το άλλο που το βάζετε; Έτυχε να δείτε το δήθεν περίλυπο ύφος όταν περιγράφουν λυπητερά κοινωνικά φαινόμενα; ΝΑ ΣΟΥΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΑΣΕΙΣ με το άθλιο προσποιητό ύφος που ""ντεμέκ"" ενδιαφέρεται για τον συνάνθρωπο που στην ουσία από τον πόνο αυτού του χαροκαμένου τα "κονομάνε". ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ και μη χειρότερα για τόσο μπουνταλάδες μας έχουν;

Άντε ακόμα ένα και τελειώνω, όταν φτάνει το δελτίο ειδήσεων η οικογένεια διακατέχεται από κατάθλιψη. Ειδήσεις ΜΟΝΟ ΚΑΚΕΣ με εκφοβιστική μουσική υπόκρουση, σου έρχεται να αυτοκτονήσεις. Είναι οι πιο φοβερές ειδήσεις της Ευρώπης. Νομίζουν ότι τους ακούμε; ή μέχρι πότε;
Να σας δώσω μια ιδέα δωρεάν, γιατί δεν προσλαμβάνεται δραματικούς ηθοποιούς να κάνει το βασανιστικό σας δελτίο ειδήσεων πιο εκφοβιστικό;


Η δύναμη της τηλεόρασης στις μέρες μας είναι πολύ ισχυρή. Διάφορες ξανθιές κοπέλες  μπαίνουν στα σπίτια μας και μας μεταφέρουν λάθος πρότυπα.
Κάνουν τις γνωστές πρωινές εκπομπές που ασχολούνται με τίποτα άλλο εκτός από τα θέματα της sow biz και τα ζώδια.
Κάθισα μια μέρα και παρακολούθησα όλους αυτούς τους δήθεν δημοσιογράφους και με έκαναν να απεχθάνομαι την πρωινή ζώνη.
Οι όμορφες κοπέλες έχουν δημιουργήσει μια δικιά τους ξεχωριστή εκπομπή που κρίνουν τους πάντες και τα πάντα. Νομίζουν ότι επειδή παίρνουν «τζάμπα» λεφτά μπορούν να μας επηρεάζουν, αλλά μιλούν τζάμπα….
Μπορούμε εμείς να το αλλάξουμε? 
Μπορούμε να μην αγοράζουμε τα προϊόντα που πλασάρουν?
Μόνο έτσι θα αυτοκαταργηθούν.

Οι επιστήμονες και άλλοι πολλοί μορφωμένοι άνθρωποι που παλεύουν  για μια θέση εργασίας με προσόντα Διδακτορικά και μεταπτυχιακά είναι άνεργοι ή άθλια μισθοδοτούμενοι ενώ κάτι περίεργοι τύποι και τύπισσες ή λαμβάνουν τον μήνα όσο παίρνουν οι γονείς όλου του σχολείου μου.
Ανάμεσα στη τόσο μεγάλη οικονομική κρίση  υπάρχουν άτομα που πληρώνονται την ημέρα με ποσά που μου κάνουν να σκέφτομαι την μόνιμη διαμαρτυρία. Ξέρετε γιατί; γιατί οι μανάδες μας που έχουν και πανεπιστημιακή μόρφωση εργάζονται 4ωρο σε σουπερ μάρκετ με 500 ευρώ.

Αν όλοι οι άνθρωποι και κυρίως τα δημόσια πρόσωπα τηρούσαν ορισμένους υγιείς κανόνες, πιστεύω ότι τα παιδιά θα είχαν σαν πρότυπα σωστά και ευαισθητοποιημένα άτομα που θα μας μάθαιναν τι σημαίνει αγάπη τι σημαίνει ειρήνη και όχι τι συμβαίνει όταν φοράς λάθος χρώμα ρούχα.