Web Team 6ου Γυμνασίου Σερρών
Υπεύθυνος ιστοσελίδας από 1995 μέχρι 2010: Βαγγέλης Γκιμπερίτης  Καθηγητής Πληροφορικής - Συγγραφέας
 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΤΗ:  Web Team1998-2010
Βαγγέλης Γκιμπερίτης: Την ιδέα της δημιουργίας Internet site και σχολικής ηλεκτρονικής εφημερίδας στο σχολείο την είχα στο "στόχαστρο" από το 1994 που αποτελεί σταθμό στην εισαγωγή του Internet στην χώρα μας. Από τότε, μαζί με τους συναδέλφους, γονείς  και φίλους του σχολείου, τρέχουμε προς κάθε κατεύθυνση για την εξοικονόμηση πόρων οι οποίοι επιτρέπουν την αναβάθμιση των Η/Υ. Η αναβάθμιση, εκτός των άλλων, επέτρεψε στη χρήση Internet (ιδιαίτερα τα δύσκολα χρόνια 1995 -2000) και κατά συνέπεια τη δημιουργία ιστοσελίδων για το site. Πρέπει να τονίσω ότι από το 2000 περίπου και μετά, η πολιτεία έχει ενδιαφερθεί πραγματικά για το δίκτυο και κάνει ότι μπορεί για την τοποθέτηση υπολογιστών, ώστε όλα τα σχολεία να διαθέτουν Η/Υ και Internet. Σιγά σιγά, στο σχολείο δήλωσαν να συμμετέχουν πάνω από 100 μαθητές για την εφημερίδα "ΜΑΘΗΤΙΚΗ On Line". (Άλλοι 100 είναι παραπονούμενοι επειδή δεν είναι δυνατό να τους δοθεί εργασία).
Αφιερώνω καθημερινά (από τον ελεύθερό μου χρόνο) για τον σχεδιασμό και δημιουργία του site και της εφημερίδας αρκετές ώρες εργασίας στο σπίτι. Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο !!!.
"Πρέπει και οφείλουμε να χρησιμοποιούμε τους σύγχρονους τρόπους διδασκαλίας και την μοντέρνα τεχνολογία
 προς όφελος των μαθητών μας, αποπροσανατολίζοντάς τους συγχρόνως από τους μοντέρνους κινδύνους".
 
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ: Εμείς οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου, πρωτοπόρο στις μοντέρνες τεχνολογίες, το πρώτο Δημόσιο σχολείο που συνδέθηκε με το Internet, είμαστε υπερήφανοι για τις διακρίσεις, βραβεία και τις δεκάδες κολακευτικά e-mail που λαμβάνουμε  για site του σχολείου μας. Διδασκόμαστε από το 1996 το Internet & Πολυμέσα, χάρη στον καθηγητή μας κύριο Βαγγέλη Γκιμπερίτη  που είναι ο πρωτεργάτης όλης αυτής της τεράστιας δουλειάς. Μαθαίνουμε μαζί του πάρα πολλά πράγματα (μας διδάσκει και στα διαλείμματα και στους διαδρόμους με τον καφέ στο χέρι...) και προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε στην προσπάθεια αυτή. Ήδη αρκετοί συμμαθητές μας δημιουργούν ιστοσελίδες.
Σχόλιο:  Στην εποχή της Πληροφορικής και του 2000 όπου μάλιστα γίνεται προσπάθεια υποβοήθησης και των άλλων μαθημάτων μέσω Πληροφορικής, ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ 1 ΩΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
Οι μαθητές του Web team
Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Η Δημιουργία του site και η σχεδίαση ιστοσελίδων  στο WWW έχει τρεις στόχους:
Ο πρώτος είναι η χρήση του Internet σαν εργαλείο περιήγησης μιας παγκόσμιας εγκυκλοπαίδειας και δημιουργίας Web σελίδων στους μαθητές μου οι οποίοι άρχισαν ήδη δειλά - δειλά να εμφανίζουν τις πρώτες τους σελίδες htm.
Ο δεύτερος είναι να γνωστοποιήσει και να προωθήσει παγκόσμια τις εργασίες των μαθητών και του σχολείου μας, δίνοντας έτσι το παράδειγμα να ακολουθήσουν και άλλα σχολεία. Επίσης, να έρθει σε επαφή με άλλα σχολεία και να συνεργαστεί ομαδικά.
Ο τρίτος και σπουδαιότερος είναι η έμμεση διδασκαλία του τρόπου δημιουργίας των Ιστοσελίδων σε κάθε επισκέπτη του site μας. Θα έχετε προσέξει (όσοι έχετε επισκεφτεί ολόκληρο το site του σχολείου), ότι χρησιμοποιούνται όλοι οι τρόποι δημιουργίας σελίδων. Μέσα λοιπόν στις σελίδες μας θα συναντήσετε όλες τις τεχνικές δημιουργίας που είναι: Κείμενα, Τεχνικές μορφοποίησης, Υπερκείμενα, Συνδέσεις, Φόντα, Χρώμα, Εικόνες (πεπλεγμένες & διαφανή φόντα), Πολυμέσα, Animation, Ήχος, Video, Ενθετο Video και ήχος, Πίνακες, Πλαίσια, Παράθυρα, Φόρμες.  Όσοι έχετε μεγάλη εμπειρία θα διαπιστώσετε ότι χρησιμοποιήθηκαν από πρωτόγονα εργαλεία του 1995 έως μοντέρνα, δηλαδή Σημειωματάριο, Netscape Επεξεργαστές κειμένων, εικόνων, βίντεο, FrontPage, Dreamweaver και πολλά άλλα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΟΣ: Θα βρείτε και πολλά ορθογραφικά λάθη τα οποία άφησα σκόπιμα για να πιστοποιούν ότι δημιουργήθηκαν από ερασιτέχνες  μαθητές και όχι από γονείς ή κάτι άλλο........ Σ΄αυτό το σχολείο, τα άρθρα και τις σελίδες τις δημιουργούν οι μαθητές, δεν θέλουμε γονείς να γράφουν για μαθητές, ούτε καθηγητές να δημιουργούν όμορφες σελίδες, θέλουμε τα πάντα να είναι των παιδιών.
 
Σχόλιο:  Το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα είναι ότι καταναλώνω το 50% της ενέργειάς μου στο τρέξιμο που αφορά την εξεύρεση λύσεων για την αναβάθμιση του εργαστηρίου Η/Υ, (Ας είναι δεν πειράζει, οι μαθητές διδάσκονται και από αυτό.... Η δεύτερη μεγάλη δυσκολία που έχω με τους μαθητές μου, είναι ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΘΑΜΩΝΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. Έτσι λοιπόν, μόλις μαθαίνουν και είναι έτοιμοι να προσφέρουν, τελειώνουν το Γυμνάσιο και με αποχαιρετούν. Δεν πειράζει χαλάλι τους, εκτός και αν βρω κάποιο τρόπο ώστε να μην παίρνουν ποτέ το απολυτήριο του Γυμνασίου!!!.
 Βαγγέλης Γκιμπερίτης
 
Αν σας αρέσει το site του 6ου Γυμνασίου, τοποθετείστε αυτό το banner στην σελίδα σας και συνδέστε το με την διεύθυνση του σχολείου μας. Ευχαριστούμε.