ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αρθρο 3ο:  Τα ζώα στο στίβο, οι αιώνιοι πρωταθλητές
Ντίνα Στεφανίδου
Μαθήτρια Γ' τάξης του 6ου Γυμνασίου Σερρών
      Τα διεθνή αστέρια του αθλητισμού, δεν πιάνουν ΄΄ μία ΄΄ μπροστά στις επιδόσεις των ζώων, που αναγκασμένα από τη φύση τους να εκπαιδευτούν για να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους, κατακτώντας άνετα και χωρίς κόπο ρεκόρ, σνομπάροντας τους καταϊδρωμένους και σκληρά προπονημένους ανθρώπους.
Κυρίες και κύριοι, ιδού οι ισόβιοι, παγκόσμιοι πρωταθλητές:
     Στη ταχύτητα ο Μπέιλι, ο νέος πρωταθλητής με ρεκόρ 9΄΄84 στα 100 m κατατροπώνεται από το πούμα που φτάνει τα 112 km την ώρα δηλαδή πιάνει τα 100 m σε 5 μόλις δευτερόλεπτα.
     Στο μήκος ρέκορτμαν είναι ο βάτραχος με πήδημα 4,5 μεγαλύτερο από εκείνο του κατόχου του ανθρώπινου ρεκόρ 8,89 Μάικ Πάουελ.
     Ο πρωταθλητής άρσης βαρών: το ταπεινό μυρμήγκι. Το μυρμήγκι είναι ικανό να σηκώσει τροφή που ξεπερνά 50 φορές το βάρους του, αντίθετα από τον Πύρο που καταφέρνει μόνο καμιά...... 200 κιλά.
     Ο ψύλλος ο σούπερ ήρωας του άλματος σε ύψος που θα σάρωνε όλα τα βραβεία αν πηδούσε σε αγώνες αφού σε καθημερινή βάση κάνει άλματα 10 φορές από το μέγεθός του.
     Τέλος στην κολύμβηση, όπου οι ανθρώπινες επιδόσεις ωχριούν μπροστά στις ταχύτητες που αναπτύσσει στη θάλασσα το ψάρι του ειρηνικού ιστιοφόρος που διανύει τα 100 m σε 4΄΄ , σε αντίθεση με τον ολυμπιονίκη Ματ Μπιούτι που κάνει την ίδια απόσταση σε 48΄΄42.
Πως μπορεί ο άνθρωπος να τα βγάλει πέρα με τη φύση;